Ny blytung förlust för Asplöven

Pantern kämpade ner Asplöven. Foto: Lasse Stenman

MALMÖ: Ett smart spelande Pantern nedlade AHC med 3-1 (1-0, 0-0, 2-1) i Hockeyallsvenskan under den tidiga lördagskvällen och kvaldemoner plågar gästerna.

FÖRSTA PERIODEN: Klinch!

Mycket från hemmalaget inledningsvis. Quemener i hemmakassen har fått göra fem ingripanden under de fyra första minuterna.

Asplöven har just nu precis den kraft och tyngd emot sig man vill undvika. Man har sitt första skott på mål först i minut sju. Gästerna vaknar sakta till liv, men alltjämt mycket Pantern mitt i perioden.

8-3 i skott efter tio minuter – en indikation på sakernas tillstånd i en period som hittills avverkats snabbt. 12.13: hemmalaget tar ledning med 1-0, en utveckling som känns logisk. 10-6 i skott vid första power-break en halvminut senare.

Gästerna tar del av spelet i högre grad efter målet, med ett längre anfall och några fräsande skott på mål. 18.36: AHC drar på sig matchens första tvåa och Pantern brassar på, men boxen håller tätt till vila.

15-6 i skott under en medioker period för Asplöven, som måste upp flera snäpp om det ska bli poäng i afton.

ANDRA PERIODEN: En dryg halvminut av Panterns numerära överläge återstår att döda.

Det klarar sig, utan att hemmalaget kommer in på kasse. AHC kommer in med bättre inställning i mellanakten och förlägger en del spel i hemmalagets zon i minuterna två och tre. 3.41: femfyra för Asplöven. Pantern håller skickligt fortet i den första straffminuten.

Och så drar Asplöven på sig en roughingtvåa efter 5.03 och fyra mot fyra. Sedan hemmalaget i överläge. Men gästerna har tätat och rider ut den stormen. Mycket Pantern igen efter utvisningen.

Böljande spel mitt i perioden och matchen. 6-7 i skott vid andra power-break efter 10.31. Asplöven vill framåt efter vilan.

Mittzonshockey med åtta kvar av ronden. 12.33: nytt pp för Pantern. En stor box får första minuten att gå upp i rök. Så även den andra, utan att hemmalaget retar nämnvärt. Men ytterligare en tvåa för AHC efter 14.37, lever farligt.

Man klarar sig från bakslag, men erfarenheten borde berätta var matcherna inte vinns. Lite avvaktande för ett par minuter och numerärt överläge för gästerna efter 19.37. Inget mål innan paus, men hopp inför sista.

12-9 i skott, mycket i kraft av de utvisningar Asplöven envisas med att dra på sig.

TREDJE PERIODEN: AHC har 1.37 att jobba på.

Man etablerar direkt tryck mot hemmamålet, men offensiven ebbar ut i ett starkt försvar. 2.03: ett odisciplinerat Asplöven får två back när man har sex gubbar på banan. Första minuten historia. Men med en man mindre under lång tid ringer det förr eller senare. Hemmalaget fixar 2-0 efter 3.10 och uppförsbacken är brant för gästerna.

Pantern vill bevaka sin ledning och ett par händelselösa minuter följer målet. Men gästerna har inte givit upp hoppet och speedar framåt i minut sju. Och efter 8.49 är förtrollningen bruten. Anfallaren Jarkko Hattunen lägger ensam in 2-1 och matchen har liv!

7-9 i skott vid sista power-break efter 10.14. Gästerna forcerar, går fram i vådlig slutoffensiv med åtta kvar av ordinarie tid. Men man stångas mot ett kompakt försvar och tiden rinner undan. 14.13: femfyra för Asplöven, möjlighet. AHC skapar inget i den första minuten. 15.37: ett stressat Pantern drabbas av ny tvåa och fem mot tre för gränskrigarna för en halvminut.

Men man har fasligt svårt att skapa något och har inte så mycket som ett skott på mål. Och efter 17.37 sticker Pantern hål på ballongen med mål i numerärt underläge (!). Hemmalaget tar time out efter 18.10 och får tid att svalna.

18.40: AHC tar ut Quemener i fåfängt försök. Man har en puck inne efter 19.17, som döms bort efter granskning.

Det mesta går emot Hockeyallsvenskans nordliga kämpar och efter ännu en knapp och plågsam förlust är det negativa kvalet närmare än någonsin.

– Vi är inte värda att vinna idag. Två usla perioder, dåliga beslut och onödiga utvisningar. Vi hade chanser att kvittera, men är ineffektiva när lägena dyker upp.

Tränaren Per Kenttä kan bara konstatera.

– Det ser mörkt ut, men allt vi kan göra är att fokusera på matchen mot Tingsryd på måndag.

Coach Kenttä berömmer dock målvakten Ronan Quemener som åter gör en fin insats.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
4 kommentarer om “Ny blytung förlust för Asplöven
 1. Ofrånkomligt kval skriver:

  Kvalet är nog ofrånkomligt.Med det här spelet kommer man säkerligen inte kunna klara en plats i nästa års Allsvenska.

 2. Hm.. skriver:

  Inga kommentarer??

 3. Svennebanan skriver:

  Hejdå Allsvenskan

 4. mattilalainen skriver:

  noo,uusi vauhti ykkösestä…kyllä se siittä..