Asplöven pulvriserade Kiruna

HAPARANDA: Hockeyallsvenska Asplöven drog ned byxorna på Kiruna i en träningsmatch under lördagseftermiddagen. Krossen stannade vid 8-0 (3-0, 5-0, 0-0) efter att hemmalaget slagit av på takten i sista.

Några långtgående slutsatser kan man inte dra av matchen – Kiruna säsongsdebuterar och nivåskillnaden mellan divisionerna ska märkas.

– Jag är nöjd med effektiviteten i de två första perioderna och det faktum att vi bara släppte tolv skott mot vårt mål, reflekterar Asplövens tränare Per Kenttä efter matchen.

Asplöven hinner å sin sida med 42 skott, fysiskt överlägsna sin motståndare.

Detta sagt, har Kiruna ett väldigt bra division ett-lag på papper. En stomme som spelat ihop under lång tid har kryddats med några spännande nyförvärv. Så återfinns exempelvis före detta Asplövenspelaren Eric Przepiorka i laget, en skicklig anfallare som dock inte gör något väsen av sig under lördagen.

Offensivt starkast i hemmalaget snitsaren Simon Olsson som levererar fyra målgivande passningar. Backen Oskar Nilsson också duktig.

Målskyttar: Gustav Björklund 2, Olov Lundqvist, Patrik Näslund, Oskar Nilsson, Emil Lundberg, Marcus Boman och Eetu Qvist.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
5 kommentarer om “Asplöven pulvriserade Kiruna
 1. Benno skriver:

  Var det lapp på luckan?

 2. Lasse Stenman skriver:

  Nej. Men drygt 500 hockeyhungriga själar slöt upp.

 3. He he skriver:

  Hoppas umppari sponsrar asplöven, för spelarna sponsrar ju umppari
  Ge och ta:)

 4. VojVoj skriver:

  ….. ” drog ner byxorna på …” Jag hoppas att skribenten i framtiden kommer att använda sig av bättre ordval. Tycker inte att det passar sig att vara så hurtig i ordvalet – det är snarare förnedrande och respektlöst mot Kiruna i det här fallet.

 5. Peter skriver:

  Haha, du Vojvoj. Du är utan humor. Det hade kanske varit respektlöst om det skrivits att det var kjolarna som drogs ned.