Asplöven skuldfritt

HAPARANDA: Asplöven HC hade nyligen över 250.000 kronor i skulder hos Kronofogden. Men under onsdagen blev hockeyklubben skuldfri.

Enligt uppgifter till NSD betalade klubben in sin skuld till Kronofogden. Dock är det fortfarande oklart om några betalningsförelägganden finns kvar hos förvaltningsmyndigheten. Enligt Kronofogden anser fem olika företag att de har rätt till pengar av klubben.

HB har tidigare skrivit om Asplövens ekonomi (Haparandabladet 23/6 2017). Då framgick det att Haparandaklubben hade skulder till leverantörer och eventuellt spelare. Det kunde också finnas skulder som blivit reglerade vid publiceringen.

HB har sökt Asplövens ordförande Per-Olov Kinnunen och klubbchefen Urban Lahti för kommentarer.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
40 kommentarer om “Asplöven skuldfritt
 1. Axeli skriver:

  Hade jag fel?
  Däremot så har tjänstemännen gjort tjänstefel !
  Mkt graverande

 2. Cato d.ä skriver:

  Och vid nästkommande säsongs slut har Asplöven skatteskulder, leverantörsskulder samt obetalda spelar ersättningar igen. Så har det varit under flera års tid och så kommer det att bli igen. Hur länge skall de få hålla på???

 3. Med kritiska ögon skriver:

  Part eller förespråkare för AHC? Ja det är frågan när gäller Hb Webben som skall vara ett granskande media. Kopplingen mellan AHC och Hb Webben är uppenbar!

  Det förekommer aldrig granskande reportage enbart sk. positiva artiklar? Rubriken säger ” Skuldfri” men verkligheten med fordringsägare som vill ha sina pengar säger annat. Det märkliga är att det inte enbart är Hb Webben som agerar med skygglappar, det gör även kommunen som delar ut alkoholtillstånd till klubben, då med skatteskulder.

  Tydligen finns en allians i Haparanda, kanske personer med makt som styr kommun och media?…

 4. Bp skriver:

  Att du orkar…..

 5. Bp skriver:

  Jättebra gjort av NYA ordföranden o NYA Sportchefen. .. Nu vänder ni på på dom negativa siffrorna. ..

 6. Petter-Niklas skriver:

  Axeli, vem har gjort fel i vad?

 7. mkk skriver:

  har du tänkt på att dom var skuldfri när tillståndet beviljades

 8. från holmen skriver:

  snart startar Säs 17/18 med nya friska tag, hoppas det går vägen till HA

 9. Hasse skriver:

  Skatteskulder och obetalda leverantörsskulder fortlöpande, år efter år, hela tiden med betalningsanmärkningar i justitia osv, och ändå får klubben alkoholtillstånd av Haparanda kommun. Detta om något handlar om grova tjänstefel, ett mönster som upprepas Dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år. Dessutom delar kommunen ut elitbidrag/ skattebetalarnas pengar till en div 1 klubb!!! Hur sjukt är inte detta!!??

 10. Heja Sverige skriver:

  Bra gjort. Skönt att det ekonomiska ordnat sig. Att tro att det ska bära till HA är, däremot, en utopi. Hoppas på att de blir tredjebästa lag från Norrbotten kommande säsong. Piteå och Boden blir i topp. Kalix, Asplöven och Kiruna får slåss om tredjebästa Norrbottenslag. En kul säsong., med många jämna derbyn att vänta.

 11. G-son skriver:

  HBs ignorans kan ju bero på att sportchefen är/varit anställd på just HB flera år.

 12. Företagare skriver:

  Instämmer helt med ”kritiska ögon”. De leker med skattepengar
  och konkurrerar med sina egna sponsorer om anbud inom deras
  näringsverksamhet. Har sponsrat klubben, men som den nya ledningen uppträder är det slut med minna sponsringar.

 13. Jens skriver:

  G-Son: Det i sig har nog ingen betydelse. Det har ju varit samma visa i många år och sportchefen är ju ny för i år.

 14. Cato d.ä skriver:

  Till G-son. Det kan också spela in att HB troligtvis sponsrar AHC.
  Att AHC har stora problem med att göra rätt för sig är en illa dold hemlighet. I synnerhet de som varit engagerade inom idrotten i Haparanda känner till detta. Vad som är intressant är vad sponsorerna säger? Hur kan välrenommerade företag i Haparanda skicka in pengar till en förening som varje år har skatteskulder, som inte betalar ut spelarlöner samt inte betalar sina räkningar. Det vore intressant om någon sponsor kunde träda fram och ge sin syn på saken.

 15. Cato d.ä skriver:

  Fortsättning från förra inlägget. Jag skulle också vara intresserad av att veta vad företagen får ut av att sponsra AHC. Får de fler jobb, ökar det deras omsättning osv. Har företagen någon som helst nytta av att pytsa in pengar till AHC, en förening utan ungdomsverksamhet som köper in ett nytt A-lag varje år. Vad jag hört från olika företagare är att det inte är småsummor som begärs när företrädare från klubben ringer upp.

 16. Skattmasen skriver:

  Nya skatteskulder finns registrerade. Lägg ner skiten nu. Så jävla oansvarigt av ledningen och kommunen.

 17. Nasuabo skriver:

  Vi går mot en glödhet säsong i Ica Arena och på Hbwebben. Artikeln handlar om att Asplöven betalt en massa skulder, vilket verkar vara en våldsam provokation mot negativisterna? Jag lider med er, undrar egentligen vilka besvikelser i livet ni råkat ut för som ni regelbundet projicerar på Asplöven? Men, skriv på bara, det är underhållande läsning och bra studiematerial för psykologer! Och Cato, i avvaktan på att nån sponsor träder fram och berättar varför dom sponsrar Asplöven (vilket du egentligen ska strunta i), kan du väl berätta vilken sport eller vilka aktiviteter du satsar pengar på?

 18. Nasuabo skriver:

  P.s. Cato, och andra, jag vill dessutom berömma er analysförmåga! Du är nog på rätt spår när du ”anar” att HB (liksom många supportrar och företag) är en av alla (större eller mindre) sponsorer till Asplöven. Det är kanske därför det står HB på spelarnas matchbyxor? och därför HB stått som sponsor på hemsidan? Bra tänkt! För min den tycker jag HB ofta har en balanserad bevakning, även om jag inte håller med dem om allt. Skulle HB skriva skräddarsytt för din smak skulle inte många tidningar säljas. Förresten, du och andra gnällspikar är väl prenumeranter, eller snyltar ni??

 19. Pekka skriver:

  Nasuabo känns nästan som en färdig skribent…? Kanske en HB medarbetare…?

 20. Gnällspik skriver:

  De är väl ej svårt att förstå vem som döljer sig bakom ”Nasuabo”
  så börja med att skriva dit riktiga namn.De är annars bra att de finns möjlighet till anonymitet för då kommer ”den riktiga”personen fram i dagsljus,
  Läs och begrunda Nasuabos inlägg. Är de en sån person som ska
  vara föredöme för våra ungdomar?
  Snart har väl klubben vit skjorta och 50%svart slips.

 21. Företagare skriver:

  Med en sådan ledare som Nasuabo anser jag att de är dags
  sluta ge skattepengar till klubben

 22. solidaritet skriver:

  skuldfri- ja angående ärenden som hamnat hos KF. men de finns andra obetalda fakturor som inom kort hamnar ånyo hos KF. nä lägg ner den sk elitsatsningen och satsa på spelare inom hembygden. för annars kommer ekonomin och braka åt h-e..bara en tidsfråga.

 23. BBB skriver:

  Finns mer skulder som är obetalda………….

 24. BBB skriver:

  Tycker HB ska skiva om alla föreningar i Haparanda som sköter sig och betalar sina räkningar både till kommunen och företag. Inte alltid (suga av vissa föreningar) förlåt mitt uttryck.

 25. Jens skriver:

  Denne Nasuabo som anser att personer som är kritiska till klubbens ekonomiska förehavanden inte är välkomna att hålla på dem… och med tanke på att styrelseledamoden MKK regelbundet kommenterar kritiska inlägg med att folk bara är bittra ger det ett löjets skimmer över hela föreningen. Det kan inte förekomma i någon annan klubb. Åtminstone inte någon som får ”elitbidrag”.

 26. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Nog är det märkligt hur utsatt Asplöven är för alla dessa skribenter som förföljer klubben. Skriver HB Webben om en lyckad bilträff, att Asplöven värvat en ny spelare eller att Asplöven betalt sina skulder så dyker de upp. Det är dax att Haparandabladet inför Plus tjänster så att alla får betala för att läsa och skriva kommentarer på HB Webben, förutsatt att man inte är prenumerant på papperstidningen. Då försvinner säkert många signaturer och alias. Det vore en hälsosam sanering. Hur kan man på detta sätt förfölja en förening som är en av de som gjort mest reklam för Haparanda?

 27. Snyltare skriver:

  När man läser inläggen undrar varför de är viktigt att vara
  prenumerant på HB, för att kommentera Asplövens skulder.
  Har varit prenumerant av HB innan Nassuabo var född men
  börjar undra om fortsättningen, om HB på något sätt ingår
  i maskopi med Nasuabo. De är nog de som är snyltarna av våra skattepengar.

 28. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Tydligen har en del tex Snyltare, Gnällspik, Företagare, G-son, Icander mfl (en del är väl alias, dvs samma person) skrivit så mycket skit om Asplöven att ni börjar få förföljelsemani, som tex som att Nasuabo jobbar på HB. Tvätta eran egen byk först innan ni ger er på andra. Nu räcker det inte för er att ni ger er på Asplöven utan ni angriper även trogna supportrar såsom Nasuabo. Om man inte gillar Asplöven finns det väl annat att ägna sig åt i Haparanda än att hata Asplöven.

 29. Nasuabo skriver:

  Bra jobbat negativister! Snart är Nasuabo mer hatad än Asplöven, det är oslagbart! Men, ni är lite fel ute i flera fall: jag jobbar ej på HB och har ingen annan koppling till Asplöven än som supporter. Beklagar om någon på HB eller i Asplöven misstänkliggjorts. Är medveten om att konspirationsteoretiker tolkar detta som en bekräftelse på vanföreställningar. Beträffande förslag på dresscode från Gnällspik så är mina favoritfärger bl.a. cerise och rostbrunt, samt marinblått. Svart slips och vit skjorta är förvisso okej ibland, om man vill imitera Blues Brothers. Det var kanske det du tänkte på?

 30. Utflyttad Haparandabo skriver:

  Det skulle vara intressant att HB intervjuar tex några spelare, tränaren och ordföranden inför kommande säsong. Jag ser med förväntan fram emot nästa säsong och skall gärna gå på matcher när Asplöven kommer till mina hemtrakter. Vilken är målsättningen och förväntningarna inför kommande säsong? När är lagets sammansättning klar? Eftersom jag följer även HA, SHL och NHL förstår jag att många spelare ser Asplöven som en språngbräda för att komma upp högre i seriesystemet. Man känner igen namnen när man tittar på SHL, NHL och även VM matcher. Bra jobbat Asplöven!

 31. Aragorn skriver:

  Apropå att skriva i eget namn, så kan ju förslagsvis Cato, Företagare En som vet, Mamma, Snyltare/Gnällspik, BBB, Jens mfl börja. Sen vore det ju spännande om någon av er kunde skriva om vilket intresse ni företräder, men det lär ju aldrig ske. Alla är mot Asplöven men ingen vågar skriva vad ni är för?

 32. Gandalf skriver:

  En fråga vars svar är självklart men tydligen hänger i luften för vissa, är frågan om skribenter på hbwebben prenumererar eller på annat sätt betalar för tjänsten eller om dom snyltar: Till snyltare/gnällspik/företagare mfl, er tes är ju att Asplöven inte gör rätt för sig utan snyltar på andra, jag antar att den som ställde frågan ville veta att ni Asplövenkritiker/hatare är bättre än så och betalar för er i andra sammanhang? HB har dock inget med den frågan att göra, om dom nu släpper igenom den? (jag är dock betalande prenumerant).

 33. Axeli skriver:

  Jag har ingenting emot asplöven, MEN det finns faktiskt regler att följa för tjänstemännen.
  Det dom gjort nu, gör det svårare för politikerna i framtiden att dra in/ kunna neka tillstånd hos dom som har skatteskulder.
  Hur smart verkar det??

 34. Jens skriver:

  När Björklöven hade misskött sin ekonomi å det grövsa var fansen ursinniga och krävde att allt skulle upp till ytan och ansvar utkrävas för att deras stolta klubb blivit dragen i smutsen. Liknande exempel finns överallt, och då har jag inte ens nämnt när det sker om det handlar om fotboll.
  Antar att de inte heller är några riktiga supportrar, utan är negativister som inte bryr sig om sitt lag och är emot det istället.
  Som sagt: only in AHC.

 35. Jens skriver:

  Aragorn: Personligen är jag För Asplöven, men vill att klubben ska sköta sina åtaganden. Det är tydligen en känslig fråga i Haparanda otroligt nog.

 36. Aragorn skriver:

  Bra Jens, då är vi flera som stöttar klubben och hoppas dom får ordning på ekonomin och organisation, för annars går det ju såklart inte. Artikeln visar nog att dom kämpar på och kanske är på rätt väg. Men dom mår nog bra av lite uppmuntrande ord också ibland.

 37. solidaritet skriver:

  men kolla deras bokslut huvuddelen av intäkterna kommer från offentliga medel. och på de sättet går de inte och bedriva en seriös verksamhet. eller asplöven är för stort för lilla Haparanda.

 38. Aragorn skriver:

  Kommentar 37 och Solidaritet: Jag hade hoppats att den gryende dialogen mellan Jens och Aragorn skulle få avsluta slingan med viss ömsesidig respekt och hopp om framtiden, men ”37:an Solidaritet” ville annat. Bra i alla fall att du säger att det finns en bokföring. Råder dig att träna på i höst, det lär nog bli kval och playoff, silly season och röda kort att kommentera för din del, både i hockeyn och politiken där du annars ofta är och svingar runt (utan backchecking).

 39. Promotorn skriver:

  Är Asplöven för stort för Haparanda? Så skrev någon. Lysande reflektion! Artiklar om Asplöven ger alltid mest kommentarer och har fler läsare än artiklar om IT-haverier och regeringskriser. Grattis Haparanda, Asplöven kanske är för stort för Sverige?

 40. Enok Nitti skriver:

  Asplöven kanske kan sponsras av Kronofogden.