UPPDATERAD: Dementerar uppgifter om konkurs

HAPARANDA: Haparandaklubben Asplöven Hockey uppgavs under fredagen ha gått i konkurs.

Att Asplöven HC har under senare år haft trassel med ekonomin är väl känt, då klubben har haft svårt att betala leverantörsskulder, skatteskulder, hyresskulder och så vidare. År 2017 begärdes klubben även i konkurs av dåvarande tränare, men beviljades en rekonstruktion och kunde fortsätta.

Under fredagen uppgav Div1hockey.se på sociala medier att Asplöven har gått i konkurs samt att spelarna har lämnat klubben under fredagen och är fria att gå till andra klubbar.

Haparandabladet har sökt företrädare för klubben för att få uppgiften bekräftad, men har inte lyckats nå en enda person som kan göra det.

På lördagen kom så uppgifter från hockeyettan.se som uppger att de tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet samt Asplövens HC dementerar uppgifterna som säger att Asplöven HC skulle ha gått i konkurs. Söndagens match mellan Kiruna IF och Asplöven ska spelas som planerat.

HB fortsätter att söka företrädare för klubben.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
5 kommentarer om “UPPDATERAD: Dementerar uppgifter om konkurs
 1. Nasuabo skriver:

  Fake news igen? Hoppas det! Konkurshot eller återtåg i full fart? Den som söker Asplöven kan kanske besöka Kiruna och Lombiahallen imorgon, eller gärna se en match på hemmaplan i Kuben/Norra affärs arena framöver-och betala inträde för att stötta klubben. För att travestera ett gammalt djungelordspråk från Fantomens hemtrakter i Nasua…”Du hittar inte Asplöven, Asplöven hittar dig”!

 2. Bandyfeber skriver:

  Hink och spade ….. vem är det som driver asplöven ?

  Snäll slutat
  Weiberg slutat

  Är det David Lehxx……

  Har dom ens en styrelse ?

  Dags att Hb börja kolla upp det ….

 3. Nasuabo skriver:

  Jaha, det kanske var så illa…ännu en spik i kistan för denna gudsförgätna och prövade bygd, inga dilemman saknar dock svar…läste nyligen att Raubtier ska göra comeback, i avvaktan på att någon IT-miljardär ska förbarma sig över Asplöven kan man alltid byta Raubtierlåt på spellistan, från Panzarmarsch till Förgätmigej…

 4. Jens skriver:

  Asplöven har väl adrig haft en styrelse. Åtminstone ingen officiell.

 5. JA-avtalet skriver:

  vilken miss hb. ni skriver att asplöven hc dementerar att klubben gått i kk. men vem var de som dementera dessa uppgifter? måste väl vara nån i klubbens styrelse? eller är de IKEA? pekka du vet mer än du undanhåller. fram med sanningen? är du själv sty medlem?