Asplöven uteslutna av Hockeyettan

Asplöven stängdes av från fortsatt seriespel under onsdagseftermiddagen och klubbens representanter håller fortsatt masken. Foto: Lasse Stenman

STOCKHOLM: Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd har under onsdagseftermiddagen beslutat att med omedelbar verkan utesluta AHC ur norrettans fortsättningsserie.

Beslutet grundar sig på det faktum att Asplöven inte kom till spel i söndagens bortamatch mot Kiruna IF och att förbundet inte fått information om vad som hänt av någon styrelseledamot i klubben, trots upprepade kontaktförsök.

Asplövens resultat under fortsättningsserien kommer att raderas ur serietabellen. Till yttermera visso förlorar föreningen sin plats i Hockeyettan inför kommande säsong, 2019-20.

Turerna omkring föreningens fall förbryllar, minst sagt.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
29 kommentarer om “Asplöven uteslutna av Hockeyettan
 1. Hallänning skriver:

  Ring till Fallander han kommer o räddar allt med Gunnel kanske ???

 2. Tidigare politiker skriver:

  Är de S märkta ledamöterna med Gunnel o Kurt R samt tidigare kommunchef Nadja nöjda med denna utgång när man förespråkade det enorma reklamvärdet som Asplöven hade för Haparanda.
  Och satsade miljoner på detta luftslott vad blev behållningen?????

 3. Jens skriver:

  Rekonstruktionen var alltså inget annat än slöseri med skattemedel. Vilken lekstuga och skojarverksamhet.

 4. Ture skriver:

  Finns väl några Haparanda pojkar i Asplöven som kan börja spela bandy istället.

 5. Puckot skriver:

  Hallåååå!!! Var är styrelsen??

 6. JA-avtalet skriver:

  vad är de som händer i asplöven? en styrelse finns. kolla protokoll från senaste årsmötet. nån sty medlem ska väl verkställa konkursen och göra en ansökan! nasuabo är du sty medlem? ”icke fråga” Lehto försöker kanske med gelikar och komma ifrån deras personliga ekonomiska ansvar för deras åttaganden som man har som styrelse medlem. detta är ju i varje fall i nuläget en stor skandal! hoppas HB gör i varje fall lite ”uppdrag granskning” journalistik. men förstår att vänskapen med berörda tar emot.

 7. peter lindfors skriver:

  det är verkligen tråkigt,att klubben int hade pengar att tränaren o spelarna int kunde få lön.trist att svenska ishockeyförbundet utesluter ahc från hockeyettans fortsättningsserie.betyder det här konkurs för klubben?

 8. Jari olsson skriver:

  Sorgligt!

 9. Vän av idrott skriver:

  Ingen styrelse?? Ingen ordförande??Vad är detta för förening? David Lehto uttalar sig? Hans förtroende kapital torde vara ganska lågt!

 10. ABC skriver:

  Vad är det frågan om?
  Styrelsen har gått under jord
  Ynkligt!

 11. Phantomen skriver:

  Starta upp på nytt, inga löner i div1 hockey, satsa på lokala ungdomar , sport ska vara kul,

 12. Sponsor i många år skriver:

  Asplöven har ju inte jobbat med att få in pengar i år har inte fått ett enda samtal om sponsring !? Trots att man alltid ställt upp i vått och torrt ……. det enda man hört att laget är helt gratis …. och nu har ingen fått lön ?!
  X-y =kk

 13. James skriver:

  Jag hoppas innerligt att Haparanda kommun är nöjda över de miljoner skattekronor man investerat i detta fuskbygge samtidigt som övriga föreningar (som tar hand om kommunens barn och unga) går på knäna ekonomiskt. Nej, Hela soppan AHC tillsammans med kommunens gullande är tillsammans med Barents center en av modern tids största skandaler. Samtliga ansvariga borde lämna in sina avskedsansökningar på stört. Hoppas ni skäms, och hoppas framför allt ni sover gott om nätterna med vetskapen vad ni gjort med invånarnas skattepengar. Tvi.

 14. Per Kele skriver:

  Håller helt och hållet med James. Kommunhuset har varit som ett andra kansli för asplöven medan andra idrotter i Haparanda har mobbats ut. Fy för detta myglande bland politiker och tjänstemän. Skämmes ta mej fan!

 15. JA-avtalet skriver:

  ja de här är en stor skandal som vad som uppkommit hittills. ”icke fråga” Lehto vet inte vilka som ingår i styrelsen. han säger sig varit bara behjälplig i rekonstruktionen. men vem har undertecknat två i förening rekonstruktionsansökan? de måste vara personer som ingår i en sty! och då har tingsrätten infodrat aktuell årsmötesprotokoll och deras bank har krävt in aktuellt protokoll vilka som ingår i sty och är två i förening som tecknar föreningen. bla för att betala löner åt dom anställda alltså bla spelarna. nä pekka lite uppdrag granskning skulle inte skada? eller!

 16. JA-avtalet skriver:

  ja vad ska man säga- inte ens kentämaa låtsats veta nått. tror han bara drar sig ur och vet sty medlemmars ekonomiska ansvar för en förenings ekonomiska åttaganden. men hur hamna du som inkompetent person i en styrelse för asplöven? och är från övertorneå av alla ställen för verksamhet i Haparanda? ljuger du när du säger sig inte veta vilka som senast ingick i styrelsen? nekar du att de inte finns nått protokoll från årsmötet? vem har betalt tom i varjke fall i dec ut spelarens löner? och på vems bevåg i så fall om inte en styrelsens beslut=?

 17. Socioekonomiska kalfaktorn skriver:

  NJA-avtalet@Stasimannen (sd)@Fakta, med mera, vilken hjälte, vilken nätslugger, måste vara häftigt att vara en prepper som lever i Harmageddon varje vaken stund!

 18. Robin Hood skriver:

  Spela med skattebetalarnas pengar..Hur tänker man då?..eller tänker man alls?

 19. S skriver:

  Vem på kommunen yttrar sig? Väl PR för kommunen? Vad tycker de unga i Haparanda om ert PR stödjande till Asplöven i stället för bättre ekonomi till vård,skola?

  Stolta politiker? Nöjda med era beslut och ändå väljer ni att sitta kvar?

 20. från holmen skriver:

  IKEA och Asplöven har gjort Haparanda känt bland yngre människor tom i södra Sverige…

 21. L skriver:

  Från Holmen: och VAD GER det yngre människor i södra Sverige att VETA vart Asplöven kommer i från? Dessa skattepengar hade kunnat gå åt andra föreningar,vård,skola….OCH därmed PRIORITERAT VÅRA ungdomar/barn….Jag köper inte ditt argument eller politikerna som TYDLIGT tagit ställning….

 22. Enok Nitti skriver:

  Lite ironiskt att en tråd där det skrivs om pengar illustreras med en målvakt.

 23. Flykting skriver:

  Ja de är ju bara läsa här, en stor orsak att jag lämnade orten, ingen framtidstro bara gnäll.Med den inställningen kommun innevånarna har så kommer Haparanda självdö och de kanske är lika bra de, till ungdomarna säger jag fly innan de är försent.

 24. från holmen skriver:

  Det ena för med sig det andra…nu blir det alltså pengar över till Vård och omsorg samt skolan…nja om det vore så väl..

 25. JA-avtalet skriver:

  nä… hoppas den lokala tidningen agerar. kanske de är på gång? hoppas de. för de är inte bra om kvällstidningarna i huvudstaden är först med nått graverade om aktuell förhändelseförlopp.

 26. henka skriver:

  Är d jobbigt å vänta JA-avtalet? väntar du dig nån större skandal eller?

 27. JA-avtalet skriver:

  sd kalfaktorn spelar sig dummare än han är. när hade asplöven den senaste årsmötet? vanligast i normala föreningar är perioden feb till april 2018. vad hände vid mötet? protokoll borde finnas. annars vem anställde snäll som klubbchef och vem beslutade inför höstsäsongen om alla villkor för bla dom anställda i föreningen?

 28. Joker skriver:

  JA-avtalet, du går från klarhet till glödhet, vilken kämpe!

 29. Nicke skriver:

  Dom hittar inte styrelsen? Men ni sponsorer måste väl veta vem som ringt ang sponsring osv. Eller haft annat samarbete med Asplöven.Vem har skött utbetalningar till löner och andra utbetalningar? Hoppas allt löser sig och man kan starta om ilugn och ro och bygga ett bra hockeylag på sikt.