Asplöven väl godkända i halvtid

KALIX: I kväll spelar Asplöven den uppskjutna ”appendixmatchen” mot Kalix i hockeyns norretta och man kan se tillbaka på en väl godkänd höstsäsong.

– Säsongen har hittills haft tre ansikten, säger lagets tränare Per Kenttä. En trög start, en lysande mellanperiod och ett avslut färgat av skador och sjukdomar.

I stort är dock coach Kenttä nöjd med utvecklingen.

– Sviten med nio raka segrar, inklusive hemmamatchen mot Björklöven, var fin. Och så har vi en av seriens bästa kedjor i Henrik Thegel-Emil Bejmo-Fredrik Abrahamsson.

Med alla ordinarie spelare i friskt skick, finns stora förhoppningar inför den stundande allettan. Men innan man får öppna de hårda paketen ska Kalix alltså betvingas i kväll.

– Tyvärr har vi drabbats av ytterligare skador. Abrahamsson fick en olycklig skridsko på benet under träning och har sytts. Dessutom känner Robin Wall av ömmande ljumskar.

På plussidan finns en comebackande Jarkko Oikarinen och fortsatt stöd från de fyra inlånade spelarna från klubbens J18-lag. I kväll får dock HBwebbens läsare klara sig utan direktreferat, då hockeyredaktionen intar julbord med kollegor.

Tips: 1-5, enkel bortaseger.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: , , , , ,
3 kommentarer om “Asplöven väl godkända i halvtid
  1. undrande skriver:

    Vilket av lagen är egentligen ”Asplöven”, då det spelar 3 gånger mer Asplövenspelare i Kalix än i ahc/ht-hockey?

  2. huhu skriver:

    undrande; Haters gonna hate säger jag bara…

  3. kalixboi skriver:

    Haha ”tips 1-5 enkel bortaseger” men så blev det inte. 3-2 till Kalix riktigt skönt!