Asplöven vann träslag i sudden

Skrattar bäst som skrattar sist. Foto: Lasse Stenman

UMEÅ: AHC fick sista ordet och två poäng i Hockeyallsvenskan mot Björklöven efter 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-1) under fredagskvällen.

Gästerna får en mardrömsstart med utvisning och baklängesmål redan efter 34 sekunder.

– En hemsk öppning, men vi repar mod. Totalt sett, är vi bättre än dem i första och kvitterar rättvist, säger tränaren Per Kenttä.

Jarkko Hattunen förvaltar passningar från kedjekamraterna Mikael Frycklund och Lars Bryggman efter 14.56.

Björklöven återtar ledningen i mellanaktens sjunde minut, men Mathias Bromé utjämnar med hjälp av Alex Aleardi och Jonas Berglund med drygt fem minuter kvar av perioden.

Efter 6.01 av tredje är AHC i ledning för första gången – fjärdelinan ordnar 2-3, där Victor Sandberg avslutar efter förarbete av Christian Nyman och Sebastian Harila. Tyvärr får Björklöven kvittera enkelt bara 40 sekunder senare.

– Det är synd att vi klantar oss eftersom vi kontrollerar händelserna i den tredje perioden, grämer sig coach Kenttä.

Slutet av matchen blir dramatisk. Unge backen Tuomas Salmela drar på sig en tvåa efter 19.13 och hemmalaget bombarderar gästernas mål.

– Här gör Ronan Quemener några avgörande räddningar för oss, berömmer Kenttä.

Utvisningen fortsätter in i sudden, men när syndaren Salmela kommer in på isen blir han frispelad efter snabba pass av Jesse Jyrkkiö och Jonas Berglund. Ynglingen sätter 3-4 och sitt första allsvenska mål.

– Tuomas är värd glädjen. Han har kämpat väl och utvecklats under hela säsongen, berättar Per Kenttä.

Segern imponerar, då Asplöven saknar sju ordinarie spelare i sjukdom och skador. På söndag väntar Timrå hemma i lagets sista grundspelsmatch innan kvalet.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
4 kommentarer om “Asplöven vann träslag i sudden
 1. supporter skriver:

  Det är kanske dags att fundera lite på vem som är ordinarie.

 2. Dragos skriver:

  Fredagsmys! En match i taget! Vilken bra insats, trots motvind från början fortsatte laget bara jobba på, beundransvärt! Detta gäng vinnarskallar gör numera allt dom kan oavsett tabellen, härligt att se! Fortsätt så i kvalet, då blir det Allsvenskan i höst också. På söndag hoppas jag ni i hemmapubliken hejar på laget mot Timrå, slå TIK av bara farten, sen kör vi över resten i kvalet! Glöm ej insamlingen heller…den som känner för det och kan avvara en slant!

 3. Nasuabo skriver:

  Imponerande seger! Roligt! Än mer skoj när man på olika håll läser att Luleås tränare Fagervall är klar för Björklöven nästa säsong. Om det stämmer, vilket inte mycket talar emot, förklarar kanske det varför Asplöven denna säsong inte fått nån påtagligare hjälp av Luleå. Sök samarbete med Skellefteå nästa säsong i stället! Klart intresset att hjälpa Asplöven är lågt om Luletränarn siktar på att ta över konkurrenten Björklöven nästa säsong. Sorry Luleå Hockey, framöver hejar jag på Skellefteå i SHL, Sveriges bästa lag!

 4. Arbetare skriver:

  Det är alltid glädjande med en seger, som i detta fallet. Däremot borde man inte ”fira” segern före matchen. Nu gäller det i första hand kvalet, som måste spelas innan vi ev.kan säga att ”vi är bäst”. Detta är naturligtvis individuellt och var och en firar när det är lämpligast för vederbörande. Besvikelsen är mindre, eller glädjen större om man väntar på slutsignalen. Jag tror och hoppas på förnyad kontrakt och firar sen.