Asplöven värvar måltjuv

HAPARANDA: Anfallaren Johannes Tornberg är AHC:s första nyförvärv inför lagets tredje säsong i Hockeyallsvenskan till hösten. 

23-årige Tornberg kommer närmast från Piteå och allsvenskt kvalspel. Under den ordinarie säsongen i division ett producerade han imponerande 62 poäng (39 mål och 23 assist) på 44 matcher.

Johannes Tornberg spelade för övrigt i Asplöven säsongen 2010-11 och noterade fina 31+16 under 38 matcher.

– Johannes har en imponerande förmåga att förvalta målchanser och vi tror att han kan ta ytterligare ett steg i sin karriär hos oss, kommenterar Asplövens tränare Per Kenttä.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå Taggar: , , , , ,
5 kommentarer om “Asplöven värvar måltjuv
 1. Dragos skriver:

  Härligt! Snart är det höst igen och Hockeyallsvenskan börjar!

 2. Kul! skriver:

  Häftigt, tror det här är en kanonvärvning, en spelare med en tvärt uppåtgående utvecklingskurva. Välkommen åter Johannes!

 3. p.r.s skriver:

  hej i hocky ska de gå upp å ner inte bara upp annars är de samma lag i topp.

 4. Jonas skriver:

  Märkligt hur en klubb som återfinns hos kronofogden kan hålla på och värva spelare? Finns en styrelse? Vem är revisor ?

 5. Nasuabo skriver:

  Härligt att Asplöven kämpar på! Ös pÅ som vanligt i Silly Season. Efter att ha njutit av och sett grannen Skellefteås fans ikväll mot Färjestad hoppas man att vi i Happis mobiliserar bråkdelen av det på läktarn i höst. STORA STARKA ASPLÖVEN, det är väl en bra målsättning! SAIKs förra SM-guld värderas till 100-tals miljoner för Ske-å, Asplöven bidrar också mer till stan än vad eventuella tillfälliga skulder indikerar.