Asplöven vill lämna Kuben för multiarena

HAPARANDA: Hockeyföreningen Asplöven vill att Haparanda kommun ska göra sitt yttersta för att den planerade multiarenan vid gränsen ska bli verklighet.

Enligt ett brev till kommunchefen Patrik Oja vill klubben i så fall lämna den gamla ishallen ”Kuben” och flytta verksamheten till den nya arenan, som klubben dessutom kan tänkas bli delägare i.

Asplövens ordförande, Erik Hornmalm, uppger för Haparandabladet att Kuben inte håller måttet – ifall klubben kommer med i allsvenskan. Vilket är deras mål.

Kommunalrådet Gunnel Simu uppger att det är för tidigt att säga om kommunen är redo att hyra lokaler i multiarenan, och i så fall till vilka ändamål.

Nämnas bör att i Asplövens ”Sportgrupp” ingår finansmannen/entreprenören Mikael Fahlander, som står bakom företaget Iquity som driver byggprojeketet Kristallen.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
8 kommentarer om “Asplöven vill lämna Kuben för multiarena
 1. Asplöven ute på hal is skriver:

  Har Asplöven med Hornmalm i spetsen fullständigt tappat fotfästet. Tanken att Asplöven skulle bli delägare i arenan är ju fullstädigt absurd med tanke på vilka ekonomiska förutsättningar som klubben har.Planerna på en multiarena är ju nästan löjeväckande. Den enda som kommer att tjäna på detta är riskkapitalisten Fahlander. Här kan också en uppenbar jävsituation uppkomma då ordf för Asplöven Hornmalm är gift med kommunalrådet Simu.

 2. Turismen först skriver:

  Haparanda har inget behov av varken multiarena eller nytt kommunalhus, som tidigare nämnts som hyresgäst i multiarenan. Vad vi däremot behöver är något som gör att turister stannar i Haparanda. Spara därför tomtområdet tills någon vill bygga t.ex hotell, camping, badpalats eller liknande. Nya affärskomplex likt På Gränsen köpcentrat är inte heller aktuellt. Bara att ta en tur inne på det som finns och se. Tomma lokaler i stora delar av köpcentrat.

 3. Ali skriver:

  Vansinne,nu är ni i fablernas värld.Det här är lilla Haparanda.

 4. Tapsa skriver:

  Det här gillar vi. En ny hall och allsvenskan -here we come!

 5. stinsen skriver:

  Och jag önskar fortfarande en orienteringshall.

 6. Fablernas Haparanda skriver:

  Fablernas värld – som alltid när det gäller Asplöven – där mytomanin är den röda tråden. Simu/Hornmalm i kombination med Fahlander är inte bra för staden.

 7. Börje skriver:

  Vad gnäller ni om! Vi skall lyfta på hatten för dem som vill försöka och få det att hända något i byn.