Asplöven avgjorde med en sekund kvar av matchen

HAPARANDA: Atte Valli satte matchens sista skott efter 59.59 och avgjorde fredagskvällens thriller mot Kiruna. Men 4-3 (2-0, 0-1, 2-2) är smickrande för bortalaget.

FÖRSTA PERIODEN: Nu har det börjat!

Högsta tempo från start. Hemmakrigarna kopplar grepp direkt, men Kiruna är kända för att vända spelet snabbt och kontra rappt. Men när Thegel-Bejmo-Abrahamsson snurrar i bortalagets zon, blir gästerna yra i mössan och påföljande byte kan Alexander Holmberg skrinna fram och sätta 1-0 efter 5.14, friställd av ett långt pass från Asplövens målvakt Gusten Törnqvist!

Gränsriddarna behåller greppet och snurrar friskt med Kirunaspelarna. Målvakten Niklas Nerbrink håller länge sitt lag i matchen – männen i svart går hårt på kassen med samtliga formationer.

I slutminuten hamnar den vanligtvis så timide backen Stanislav Kall i ett rallarslagsmål med Kirunas Markus Haverinen, som slutar med 5+20 (matchstraff) för den förstnämnde och mildare 2+2 för gästen.

I spel fyra mot fyra bygger Asplöven ett tjusigt anfall, där passningar från backen Robin Holmbom och centern Jarkko Oikarinen ger Juha Silvander öppen gata till 2-0 med ett dragskott efter 19.45.

Med 24-5 i skott kunde ledningen varit ännu större. I alla händelser en mycket bra period av hemmalaget.

ANDRA PERIODEN: Mer het hockey!

Asplöven reder inledningsvis ut lite utvisingstrassel och fortsätter sedan sin glada offensiv, men lyckas inte kapitalisera bakom en het Nerbrink.

Och så drabbas hemmalaget av ytterligare en utvisning efter 11.06, där det tar Kiruna precis en minut att reducera till 1-2. Inte precis rättvist, men typiskt för sporten ishockey.

Efter det bakslaget förlorar Asplöven lite momentum och spelkvaliteten sjunker eftersom. Men man dominerar fortfarande, som periodens 14-7 i skott indikerar på.

För övrigt har nykomlingen Gale hittills gjort en ganska bra första match.

– Det var inte meningen, min klubba gled på hans handskar och råkade träffa honom i ansiktet säger en lite ångerfull Stanislav Kall om situationen som renderar honom matchstraff.

TREDJE PERIODEN: Det där om att nästa mål är viktigt stämmer här.

Hemmakrigarna ångar på och tilldöms en straff när en anfallare blir nerdragen i fritt läge efter 2.14. Mister AJ Gale får chansen, men träffar målramen.

Små marginaler: Kiruna kvitterar till 2-2 från nära håll efter flera led av huvudlösa försvarsbeslut av Asplöven när klockan står på 7.40. Känns som en stöld…

Men gränslaget ger sig inte. Man maler på och efter ett bra power play tar hemmalaget initiativet. Nye AJ Gale som länge fiskat i vassen får en passning av polare Holmberg på högerkanten och snärtar in 3-2 i målvaktens högra kryss med ett perfekt handledsskott efter 15.18.

Men så blir hjälten utvisad efter 17.13. Och Kiruna kan kvittera i numerärt överläge med målvakten i båset 20 sekunder senare.

Moral: Asplöven mobiliserar styrkorna i en sista våg. Med en ynka sekund kvar att spela får Henrik Thegel och Emil Bejmo fram pucken till Atte Valli, som tar några skär in i banan och prickskjuter 4-3 efter isen.

Hallen och mänsklige megafonen Innala i speakerbåset vrålar ut sin glädje.

– Allt för publiken, säger coach Kenttä spjuveraktigt efter matchen.

Arbetsveckan slutar i dur för alla inom föreningen, som tackar alla supporters för stödet man upplevt efter kassaskåpskuppen förra helgen.

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
5 kommentarer om “Asplöven avgjorde med en sekund kvar av matchen
 1. Mad Max skriver:

  Härlig seger igen för gränskrigarna! Skönt att fortsättningsvis följa lagets kamp mot större uppgifter.

 2. Anton Y skriver:

  Så s-ns härligt , Asplöven i mitt <3 <3 <3

 3. Ali skriver:

  Var och tittade på matchen, mycket bra o spännande. Men vad förvånad jag blev när de läste upp namnen på laget… Inte en enda Haparandabo. Samma är det ju i J18-laget inte många Happisbor… Skrämmande.

 4. Anton skriver:

  Ali: Vad jag vet så är Anton Barsk Haparandabo 😉 Men visst håller jag med om att det är lite folk från Haparanda.

 5. Viktor skriver:

  Jag tycker alla ska fråga sig själv om vi vill vara något Clemensnäs(ett bottenlag) eller Asplöven(ett topplag).

  Sanningen är den att man inte kan bedriva hockey idag utan värvningar, samtidigt är J18-laget på uppgång, och alla de välkomnar jag starkt i laget!

  Så försök tänka positivt, hur många andra än föräldrar hade dykt upp på matcherna om hela laget kom från Haparanda, just nu finns det inte tillräckligt många som fixar topp-div1 klass i staden, men det är helt klart på uppgång!