Asplöven chanslösa mot serieledarna

KARLSKOGA: BIK rivstartade fredagskvällens hemmafajt  mot Asplöven i Hockeyallsvenskan och vann komfortabelt med 6-3 (3-0, 2-1, 1-2).

AHC ställer upp med samma gubbar som mot Timrå senast och Puurula fortsätter i kassen. Passande nog, i Nobelhallen. Vem tar priset? Hemmalaget kommer till match med en rad vinster under västen.

FÖRSTA PERIODEN: Första nedsläpp, evig förväntan.

Hemsk start: hemmalaget får ta ledningen efter bara 50 sekunder. Detta efter lurvigt försvarsspel, där BIK får flera skottmöjligheter innan pucken sitter. Usch kalldusch.

Första farligheten för Asplöven efter knappt två minuter. Lite nervigt på banan, med många tappade puckar under första tre. 3.55: gästerna får en biljett in i matchen när BIK tar en tvåa efter våldsam tackling. Men man har svårt att etablera tryck under första straffminuten.

Till råga på allt elände, håller Asplöven på att bjuda på ett baklängesmål strax innan hemmalaget blir fulltaligt – Puurula gör dock en imponerande dubbelparad och det klarar sig. Men ett riktigt uselt pp.

Gästerna helvirriga och efter 7.37 tar PerUrban time-out. Detta efter flera dåliga beslut och spel med alldeles för små marginaler. Och efter 8.10 drabbas man av kvällens första tvåa. Karlskoga öser på och just nu är det ”Seinä” Puurula som håller AHC kvar i matchen.

Första straffminuten dock historia. Anfallaren Lucas Wallmark vinner många viktiga tekningar för gästerna, som klarar sig från bakslag i boxen. Kanske den lilla framgång man behöver i detta skede. En lite konstig match vid första power-break.

9-1 i skott efter tretton minuter är lika bekymmersamt som det låter. Efter matchen i Luleå bör Asplöven veta vilka man möter. 14.14: ny utvisning för bortalaget. Stolpträff för hemmalaget kring femton blankt. Men AHC orkar inte hålla emot. 2-0 ramlar in efter 15.41.

Asplöven har fart, men vinner ingen mark just nu. Man skapar sin bästa chans hittills med periodpausen tre minuter bort. Men 3-0 kommer efter 17.56 och kvällen börjar lika natt. Släkten är värst – backen Alexander Deilert som spelade i AHC förra året regisserar från blålinjen.

11-2 i skott för ett hemmalag med MYCKET stort självförtroende.

ANDRA PERIODEN: Det sägs att det är svårt att leda med 3-0 i hockey. Fan tro´t.

Fint spel från gästerna ger så när reducering efter halvminuten. Och blir belönade med ett femfyra efter 55 sekunder. Gästerna börjar bra och sätter upp ett fint positionsspel. Men det är i en spelvändning som reduceringen kommer. Backen Jesper Dahlroth och tekniske anfallaren Lucas Wallmark skickar fram Emil Lundberg till 3-1 efter 2.55! Livsviktigt mål.

Asplöven på g under de första minuterna i mellanakten. Gästerna spelar enklare än i första, med betydligt högre intensitet. Men efter 4.32 drabbas AHC av en tveksam utvisning. Men man trollar bort den första straffminuten. Och får ett friläge i slutet av utvisningen, men pucken glider ifrån Lucas Wallmark på rulle.

Matchen öppnar sig i minut sju. Gästerna nätar nästan i en två mot ett-situation och Karlskoga tar sin time-out efter 7.49. Hög intensitet nu, gästerna vänder spelet blixtsnabbt mitt i perioden. Med det gör också BIK Karlskoga som väldigt snyggt  förvaltar ett två mot ett till 4-1 efter 10.16.

Precis som i Luleå i oktober, gör BIK psykologiskt mördande mål. Det gäller att förvalta sina möjligheter. Men gästerna tar nya tag och tvingar fram en utvisning efter 12.03. Första minuten försvinner fort – Asplöven skapar nada i pp, men gör nästan mål när hemmalaget blir fulltaligt.

AHC tar en stendum utvisning efter 15.24 när man har pucken. Ett effektivt hemmalag visar hur man nätar efter 15.55 med skott från blå som Puurula ska fixa. 5-1 och 45 graders uppförsbacke för Asplöven.

10-10 i skott och en stark första halva av perioden från gästerna, men oförmåga att göra mål plågar för närvarande laget.

TREDJE PERIODEN: Gäller för Asplöven att spela av matchen med stoltheten intakt.

Het chans för hemmalaget efter felstuds, men Puurula gör en fin parad. Förgäves: en hemmaanfallare går runt kassen och kan enkelt lägga in 6-1 efter 1.02. Effektiviteten nästan kuslig och hårt kämpande ”Seinä” får se sin räddningsprocent åka mot varmare trakter.

Hemmatvåa efter 3.01 och pp för Asplöven. Börjar bedrövligt. Och fortsätter i samma stil, helt uppgivna nu. Lite balsam för såriga själar: Lars Bryggman reducerar till 6-2 efter väldigt snyggt förspel av kedjekompisarna Simon Olsson och Lucas Wallmark. Tid: 7.30.

Gästerna får lite vitaminer av fullträffen och går framåt. Och ser man på: en myra av Anders Grönlund från blålinjen glider in mellan benen på hemmakeepern till 6-3 efter 11.04. Med passpoäng till anfallaren Henri Snäll och Olov Lundqvist.

11.28: pp för Karlskoga, som mest verkar vara intresserade av att låta tiden gå. Hemmalaget har en puck i ramen kring fjorton och en halv. Gästerna tvingar Asplöven bryta mot lagen igen efter femton blankt, men samma mönster som vid den senaste utvisningen.

Chans till reducering: pp för AHC efter 18.11. Som blir fem mot tre fyrtio sekunder senare. AHC lite långsamma och orkar inte riktigt komma på kasse.

Samma resultat och matchutveckling som i Luleå.

– Måste erkänna att vi var ett par nummer för små i kväll. Några saker var bra. De tar vi med oss och kastar resten av matchen i papperskorgen. Och laddar för Björklöven på tisdag, sammanfattar tränaren Per Kenttä.

Han berömmer anfallarna Emil Bejmo och Lucas Wallmark.

 

 

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
8 kommentarer om “Asplöven chanslösa mot serieledarna
 1. måns skriver:

  Inget att hängs läpp över. Budgeterade förlust. Nu tar vi björklöven på tisdag å har 36 poäng på 23 omgångar!

 2. Anders Bäckström skriver:

  AHC vinner sista perioden med 2-1. Det tycker jag var starkt att hålla moralen. synd på AHC:s utvisningar i 3:e, då domaren blundade för flera för hemmalaget. Karlskoga är fortfarande en nöt som skall knäckas.

 3. Mad Max skriver:

  Man kan bara konstatera som en politiker, tillika fårfarmare en gång sade: -Vi nådde inte ända fram.
  Ingen orsak att hänga läpp för detta. Vi kommer igen!

 4. Lasse liten skriver:

  Björklöven med sin nyfunna form tror jag kan bli en övermäktig motståndare.

 5. Arbetare skriver:

  Vilken otäck tystnad!

 6. Nasuabo skriver:

  Efter 3-1 kom en ”Berlinkänsla”, sen blev det snarare känsla av Poltava men med skillnad att detta var en förlust utan förlorare. I ärlighetens namn var noll poäng kalkylerat, positivt att Löven kämpade på och hyfsade siffrorna på slutet. Aspar och Björkar är två olika trädslag, nu ser vi fram mot ”TRÄDSLAGET” i Luleå, vår andra hemmaarena!

 7. Slin hop skriver:

  tråkigt förlust men nu är det bara laget lär sig ännu mera och blir mycket bättre när man har kommit på hur man skall spela mycket bättre

 8. Happisbo i förskingringen skriver:

  Tisdagskvällens match mellan löven i Luleå visas på TV.