Asplövens konkursförhandling framflyttad

HAPARANDA: Konkursförhandlingarna med Asplöven HC framflyttades idag på grund av bristfälliga handlingar. Idag hölls konkursförhandling mellan Henri Snell och Asplöven HC. Henri Snell har på grund av utebliven lön och semesterersättning sökt Asplöven i konkurs för att få ut sina pengar. Närvarande vid förhandlingarna var förutom Henri Snell hans ombud Lisa Melin, förbundsjurist på Unionen (på videolänk) samt Rolf Kitti och Greger Gard (via telefon).

Kitti och Gard har valts vid Asplövens årsmöte 2017. I augusti 2018 har ett årsmöte hållits i syfte att välja en ny styrelse. Detta möte avslutades utan att en ny styrelse blivit vald. Varken Kitti eller Gard var närvarande på mötet. De styrelseledamöter som valdes vid årsmötet 2017 valdes för ett år enligt Kitti och Gard.

Därmed skulle inte dessa vara behöriga att fatta beslut i föreningen.

Lisa Melin uppger att enligt Asplöven Hockeys stadgar från 1988 (§ 9 och § 18) så ska ordföranden väljas för ett år. Styrelseledamöter väljs för två år och hälften av styrelseposterna väjs om per år.

Tingsrätten konstaterar att den ideella föreningen Asplöven Hockey saknar behörig styrelse och att föreningen ska delges genom kungörelsedelgivning. Närvarande parter, ombud och medlemmar kallas muntligen till ny förhandling den 29 mars 2019,
kl. 13.15. Övriga medlemmar kommer att kallas genom kungörelsen.

Vid förhandlingen togs följande beslut:

 1. Det föreligger hinder för konkursförhandling. Konkursförhandlingen ställs in.
 2. Mot bakgrund av vad som framkommit i ärendet konstaterar tingsrätten att

  Asplöven Hockey saknar behörig delgivningsmottagare varför medlemmarna i Asplöven Hockey i enlighet med 49 § 1 st 3 p delgivningslagen (2010:1932) ska delges ansökan om konkurs samt kallelse till konkursförhandling den 29 mars 2019, kl. 13.15, sal 2 vid Haparanda tingsrätt genom kungörelse.

  Besluten kan inte överklagas särskilt.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
15 kommentarer om “Asplövens konkursförhandling framflyttad
 1. X skriver:

  Bra PR för kommunen, they said….

 2. Jens skriver:

  Vem anställde Snell kan man undra?

 3. ej razisd skriver:

  och vem hade rätt och teckna i föreningens namn tex uttagsrätt från lövens bankkonto? och vem skötte om förhandling med spelare och deras lönevillkor under hösten 2018? har ett bokslut upprättats per 2018-12-31? om av vem? behörig i så fall?

 4. Knapsu skriver:

  Dags att ställa Svenska Ishockeyförbundet till svars!

  En förening måste väl varje år redovisa bl.a vilka som ingår i styrelsen?
  Hur har förbundet agerat när det tydligen inte inlämnats adekvat information från föreningen angående organisation och ekonomisk situation?

 5. Lucas skriver:

  Tur att asplöven finns annars Hb inget att skriva om …….

 6. Hans skriver:

  Voi, voi. Pinsammare kan det ju inte bli.

 7. Dragos skriver:

  Jens, är du ute efter vem som anställde honom- med tanke på firmatecknare etc, eller-med tanke på resultaten- på vilka grunder/meriter han anställdes? Båda frågeställningarna är relevanta. Som supporter och privatsponsor undrar även jag, nån tusenlapp satsade jag även denna säsong. Visst, jag blev kanske blåst men blev det medveten om riskerna. Visst tusan är jag besviken och ledsen över hur det blev, men samtidigt har jag inte aktivt deltagit i aebetet. Men Jens, du, X o andra, som slösat bort flera år av bitterhet och missaktning mot klubben, vad har ni egentligen själv satsat och förlorat?

 8. ej razisd skriver:

  ”icke fråga” Lehto borde ge sig till känna, kanske med flera, att han är egentligen dom styrande i föreningen. han eller andra har styrt föreningen utan att ha behörighet att bedriva verksamheten-. de är fakta. eller kommer dom i deras vanlig ordning kanske och skylla på Falander en person som redan är i personlig KK, eller kommer dom och skylla allt på snäll för egenmäktigt förfarande av en förenings tillgångar???!!!! ja frågorna är många men många frågor behöver få ett svar? eller? för de här kan inte ens hb utan en normal journalistik komma undan på. HB vilket SKOP de här är,

 9. ej razisd skriver:

  enl sd kentämaa lämna han årsmötet i förtid och sammeli sägs ha varit med på mötet vilket han förnekar! vem har upprättat ett protokoll där årsmötet har beslutat att årsmötet avbrytits utan att en ny styrelse har valts. vilka har skrivit under protokollet två i förening och vilka av två justeringsmän har justeras protokollet? jag ställer frågan men de är tingsrätten som främst vill veta vad som handlades under s-k årsmötet.

 10. ej razisd skriver:

  men f.d medlemmar ha hopp för snart kommer aftonbladet och kanske expressen på besök till er stad. och sen när en kk-förvaltare är utsedd till slut så får vi se vad bouppteckningen utvisar. dom enda största tillgångarna är spelar truppen som värderas till vad? men desto enklare är de att värdera alla skulder! skulderna uppgår gissningsvis till flera miljoner och de är de här styrelsen vill inte veta av för att slippa sitt personliga betalningsansvar.

 11. Fakta skriver:

  Kommun har inget med ärendent att göra, som vissa SD:are är ute efter! Kolla AF under åren, vilka stöd till spelare och arbetsgivare beviljdes? Jag vet om bl.a Kiruna AF!

 12. Dragos skriver:

  Lucas, bra iakttagelse! Tom på galgbacken drar Asplöven in pengar och intresse. Ju mer som läser artiklarna (antal klick), ju mer annonsintäkter, ju mer pengar till HB 🙂

 13. Johan skriver:

  Borde inte kommun gå in och rädda Asplöven eftersom man investerat så mycket i varumärket.

 14. henka skriver:

  undra vad SD har med saken å göra???

 15. ej razisd skriver:

  förstår dig ”Henke” att du känner dig träffad. sover du kanske dåligt pga dina åsikter eller pga av din prostata besvär som många av oss har. men vi är demokrater och inga razi.