Återkallar hamburgare

NORRBOTTEN: Coop och Lidl återkallar färska hamburgare på grund av misstanke om salmonella.

Coop uppger att de återkallar följande produkter: Coop Hamburgare 10x113g, 4x113g och 2x113g, Coop Miniburgare 8 x 56,5g, Coop Megaburgare 2x170g. Samtliga med bäst föredatum 2014-08-05.

Lidl återkallar Svea Lantkött, Färska hamburgare original och Svea Lantkött, Färska hamburgare Tex Mex, med bäst föredatum 2014-08-05.

De kunder som har hunnit köpa den aktuella produkten och har den kvar ombeds lämna tillbaka den till butiken.

Lidl informerar också om att varan inte får hamna i  de vanliga hushållssoporna, utan måste skickas in för destruktion.

Salmonella uppges dö vid minst 70 grader . Därför ska köttfärs alltid genomstekas.

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Återkallar hamburgare
  1. Lord Mat skriver:

    >Salmonella uppges dö vid minst 70 grader . Därför >ska köttfärs alltid genomstekas.

    Så osant!
    Hur gör man då råfärsbiff eller tartar biff som skall vara rå inuti? jösses.. En internationell klassiker