Asplöven mosade hemmavid

Morelius blåser Ö-vik i friläge vid 0-2 och ger lagkamraterna chans att hämta upp. Foto: Lasse Stenman

HAPARANDA: 1-7 (0-2, 1-5, 0-0) för AHC mot Örnsköldsvik i hockeyns norretta under söndagskvällen är lika hemskt som det låter.

AHC kommer till spel utan Ceder, Ylönen och Niederbach. Klubben har dessutom brutit kontraktet med slovakiske anfallaren Lubomir Fetkovic.

Men raskt till ett akut nu, i den

FÖRSTA PERIODEN: Blåsigt utanför och sportsliga uppvindar inomhus – förhoppningsvis.

De svarta framåt i natten i det första bytet. 1.00: AHC kommer två mot ett, men skytten kommer för nära målmannen. Litet plus för hemmalaget inledningsvis.

4.44: öppet för Ö-vik, men pucken utanför. Gästerna aktiva, med mycket puck i anfallszonen under minuterna fem till sju. Bortalaget har fått upp farten och kommer snabbt genom mittzonen mitt i perioden.

Inget skönspel från de svarta, men man ser i varje fall tända ut. 11.54: teveplock av Morelius i hemmakassen. Gästerna tar ledningen efter 12.56, men klangen i målramen lämnar plats för tvivel. Men 0-1 står på resultattavlan.

Oflytet fortsätter: efter 14.01 sitter 0-2 från nära håll i ett skärrat hemmaförsvar. Motvinden är kompakt med fem kvar av perioden. Barmhärtigt stopp i spelet hos Morelius efter 15.24.

Asplöven i skruvstäd, där Morelius räddar friläge efter 17.56. Hemmalaget just nu helt under hemmaisen. Men man vinner periodens sista offensiva tekning och brassar på två gånger, men inget godis.

5-11 i skott och vintermörkret är kompakt omkring AHC.

Glädjen efter hemmalagets reduceringspuck blir kortvarig. Foto: Lasse Stenman

ANDRA PERIODEN: Efter videostudier av det första målet är undertecknad mycket tveksam till att pucken är inne – men det är typiskt för hur säsongen utvecklat sig för Asplöven.

Men nya insatser i mellanronden. Där hemmalaget börjar med att passa fel typ fem gånger. Och efter 1.52 sitter 0-3 med ett höstlöv från blålinjen. Suck.

Eländet fortsätter. 5.43 och 0-4 lyser i eldskrift på resultattavlan. Lite balsam på såren med 1-4 efter 6.08, där backen Klockerud krutar från blå, frammatad av herrar Rosdahl och Kivimäki.

Ett aggressivt AHC spelar upp sig i minuterna åtta och nio. 10.05: fin parad av hemmakeepern på halvt friläge. Men ett glest och generöst hemmaförsvar låter en snubbe vandra in mitt i slottet och hänga 1-5 efter 11.25.

12.00: femfyra för Ö-vik. Och 1-6 efter 12.10, avgrunden närmar sig. Asplöven byter målman. 13.14: tvåa för gästerna och chans till att frisera katastrofsiffror. Men Asplöven skapar noll och släpper sånär in en kasse short-handed vid femton blankt.

Lagen spelar mest av tiden i periodens sista fjärdedel, men AHC läker som ett såll. 1-7 efter 19.44, med en gubbe som hur enkelt som helst hänger pucken i nättaket sopren efter ett felpass.

Asplöven hinner, symptomatiskt nog, träffa ramen innan barmhärtig paussignal. 4-11 i skott och undergångskänsla i hallen.

Lagen spelade mest av den tredje perioden, som blir mållös. Foto: Lasse Stenman

TREDJE PERIODEN: Svarta moln över gamla Kuben.

Väldigt mycket nord-syd under de tre första minuterna, med darr varje gång gästerna kommer in i offensiv zon. 4.50: sex gäster på isen och femfyra för AHC, som har förtvivlat svårt att passa och träffa mål.

Minuterna rinner undan, utan att särskilt mycket händer. Ny tvåa för Ö-vik efter 9.22. Försvarande lag närmast mål, då AHC släpper till friläge. Och tar 2+10 för protest efter 11.08.

Ö-vik förefaller ointresserade av att anfalla och Asplöven får vända och kan sånär reducera vid tolv blankt. Status quo, med hemmatvåa efter 17.04.

Men geisten har försvunnit och slutsignalen känns befriande efter en mardrömsupplevelse.

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
10 kommentarer om “Asplöven mosade hemmavid
 1. bor-Gränsen skriver:

  oflyt skriver stenman i den sena eftermiddagen. oflyt har alltid sämre lag…

 2. Boork skriver:

  Lägg ner ahc

 3. :D skriver:

  vad gör ens ubbe kvar i båset?

 4. Bond skriver:

  Barents-center och Asplöven blev bara en grop på gränsen.

 5. Janne skriver:

  Nä, botten är nådd.
  Detta är alltför kostsam korpverksamhet.
  Lägg ner.

 6. Sture skriver:

  Det blir kval till 2an billigast för Asplöven är nog att lägga ner A-laget. Och satsa på haparanda hockey.

 7. ABC skriver:

  Att köpa i ett dyrt lag som inte presterar är ju att slänga pengar i gropen.
  Starta om med fler lokala spelare
  Börja om i div II
  Gå ihop med Haparanda hockey

 8. Vis skriver:

  Går inte att gå i hop med Höffen när man är divor i AHC. Det skiljer för mycket ödmjukhet mellan föreningarna…

 9. Kuus skriver:

  Vis, vad menar du? Är man ödmjuk bara för att man är ett sämre lag? På vilket vis har Asplöven visat ”stiff upper lipp”? Men jag håller med, dessa lag går ej att slå ihop, inget ont om Höffen, men om det inte skiljer i ödmjukhet och attityd så skiljer det ca 20 mål per match i kunnande….men jag gillar inte att ställa lagen mot varandra, det vore o-vist…lycka till båda lagen!

 10. Kuus skriver:

  Förlåt Vis, jag kom på att du kanske menade att Asplöven är för ödmjuka? Du skrev ej riktigt vad du menade.