Åtta av tio företagare jobbar under semestern

NORRBOTTEN: Medan svenskarna tar det lugnt under semesterveckorna fortsätter majoriteten av småföretagarna, 80 procent, med att driva sina verksamheter under ledigheten.

Tack vare den höga graden av distansarbete är det många företagare som förlitar sig på webbaserade tjänster under somrarna. Majoriteten av småföretagare i Norrbotten, hela 95 procent, menar att de litar på att deras data är säkra när de kopplar upp sig mot företagets molnsystem via internet.
– Tack vare modern teknik har det aldrig varit smidigare att driva eget företag. Att kunna jobba var och när du vill gör det lättare att kombinera jobb och ledighet, både under semestern och i vardagen, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.
Enligt tidigare undersökningar av Visma har allt fler småföretagare gått över till att använda digitala arbetsverktyg. Det är betydligt vanligare att ha alla sina system i molnet i dag än för bara något år sedan.
För att se till att ens jobb inte går ut alldeles för mycket över semestern kan man se till att ens anställda är medvetna om deras arbetsuppgifter, och att ens vänner och familj vet när man behöver gå undan för att svara i telefon eller på e-post. Att bestämma tidpunkter då jobbet inte får störa är också mycket viktigt för en avkopplande semester.

Publicerad i Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Åtta av tio företagare jobbar under semestern
  1. Skolkritan skriver:

    Är inte småföretagare svenskar? Meningen blir konstig. Undersökningen kommer från Visma, det skulle vara kul att se hur den är gjort. Det är säkert som vanligt någon konstig undersökning som är ställd för att få det svar man vill.

    Har aldrig förstått varför media väljer att rapportera ordagrant vad olika företag skriver. Det här undergräver eran roll som journalister. Vad hände med att faktiskt granska?