Avdrag för fackavgiften avskaffas

NORRBOTTEN: Riksdagen sa den 15 mars ja till regeringens förslag att avskaffa skattereduktionen för fackföreningsavgifter.

Avskaffandet av skattereduktionen var en del av Moderaternas och Kristdemokraternas budgetreservation som riksdagen röstade igenom i december 2018.

Skattereduktionen kommer därmed att avskaffas från och med den 1 april.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
15 kommentarer om “Avdrag för fackavgiften avskaffas
 1. Ture skriver:

  Avskaffa fackföreningarna.
  Känns som att våra pengar festas o äts upp i samband med dyra resor som medlemmarna bekostar.

 2. "Realist" skriver:

  Jajjamensan…småpampar

 3. rex skriver:

  Avdrag o Bidrag är släkt, båda nyttjar Svea rikets pengar som behövs för fler poliser och försvar

 4. ee skriver:

  Har inte varit med i någon fackförening på 11år och det har gått bättre för mig att förhandla min lön än de som varit med.

 5. Knapsu skriver:

  Ture förespråkar tydligen diktatur i och med att han är emot friheten för medborgare att ingå i föreningar.
  Att vara med i en fackförening är frivilligt Ture, passar inte galoscherna så är det bara att begära utträde.

 6. Fakta skriver:

  HB fel, det är inte regeringens förslag, utan borgar budgeten! Skärp er, redovisa fakta!!

 7. Fundersam skriver:

  Okunnigheten flödar men det är inte ert fel att ni inte förstår utan ”vårt” fel att vi inte lyckats förklara för alla hur ett välfärdssamhälle byggs,den svenska modellen och skillnaden mellan borgerlig politik och socialdemokratisk som byggt upp vårt land. Faktiskt så till den grad att många röstar borgerligt för att vara märkvärdiga,finare,kunnigare,rikare men egentligen så är man bara okunnig. Här har facken tidigare trott att de är ett självspelande piano,likaså SAP och glömt berätta vilka ”vi” är. Skolan då? Samhällskunskapen på min tid nämnde inte mycket av vår historia och utveckling.

 8. Fundersam skriver:

  Lyssnat på ett mycket inspirerat tal av Franz Timmerman nederländsk EU politiker från S-kongressen i Örebro om hur han vill se utvecklingen i Europa. Sveriges socialdemokrater står emot de mörkbruna krafter som växer i Europa men även övriga länders socialdemokrater. Vi får inte glöma att Hitler kom till makten i ett demokratiskt val och det fruktansvärda det förde med sig. Socialdemokraterna i Sverige och Europa bekämpar dessa krafter så att de inte ska komma i regeringsställningar. Beklämmande att på hemmaplan läsa att Ebba Busch-Thor startat ett frieri mot SD. Hur går det ihop?

 9. Niin se on skriver:

  Ang avdrag för fack-avgiften; fackföreningarna har alltid varit en nagel i ögat hos de som vill driva klassisk borgerlig politik. Inget nytt med det. Man vill ge motståndaren en spark i nyllet, försvaga dess position i samhället, och när avdragen för fackavgiften försvinner kan det ju finnas en möjlighet att fler hoppar av facket, eller inte går med i det? Man hoppas främst på en ungdom som inte kan historien, som inte ser sambanden och än mindre förstår hur oerhört viktig de fackliga organisationerna är. Borgerligheten vill att folk ska jobba hårt, tjäna mindre, veta sin plats och veta hut!

 10. Nickname skriver:

  Vi får aldrig glömma vad socialdemokraterna gjorde för Hitler. S var Hitlers bundsförvant under kriget och gav Hitler tillstånd att använda Sveriges järnvägar för att bildligt talat kunna slakta våra vänner på andra sidan gränsen. S har en väldigt brunsvart historia som innehåller skallmätningar, rasbiologiskt institut osv. Kan vi skylla dagens S politiker för det som hände under kriget? Nej, det kan vi inte. Vi kan däremot komma ihåg socialdemokraternas historia då dessa brunsmetar andra. Vi kan även komma ihåg Sveriges historia som är blodig och brun. Sverige är inget oskyldigt land.

 11. Fundersam skriver:

  Borgerlig politik i ett nötskal,att stoppa avdragsrätt för arbetstagarna men tillåta det för arbetsgivarna. Undrar hur det logiska tänket ser ut,jag förstår det inte kanske kan någon med den ideologin förklara hur man tänkt.
  Nåväl det är inte den enda logiska eller okloka tankevurpa som borgerligheten gjort och fortsätter göra. Det som förvånar mig är hur många som trots allt ger dom sin röst i ett Riksdagsval.
  För att inte tala om ”servettskissen” som drevs igenom av de blåbruna,här vågade tyvärr inte C och L stå upp för klokskapen och det sunda förnuftet.

 12. Laitahyökkääjä skriver:

  Man kan kritisera facket för mycket, men vilken annan motkraft finns att sätta in vs giriga arbetsgivare som bestämmer sig för att exploatera, sparka eller sänka lönen för jobbarna? Eller rent av lägga ner hela verksamheten för att dra vidare till nästa skojarprojekt med snodda pengar i fickan…

 13. Knapsu skriver:

  Jag antar att Nickname har sin examen från LHS (livets Hårda Skola) eftersom hans historiska kunskaper inte ens omfattar att Sverige hade en koalitionsregering under det andra världskriget.

 14. Heja HSKT skriver:

  När jag läste artikeln så fick jag den uppfattningen att det är avdraget för fackavgiften som skulle avskaffas. Inte möjligheten att vara med i något fackförbund. Jag kan ju ha fel, men det är min uppfattning av innehållet i artikeln. Diskussionerna, däremot, verkar föras åt ett annat håll.

 15. Laitahyökkääjä skriver:

  Visst har S en del i bagaget från 30- och 40-talet, men liksom många andra insåg man ju vansinnet åtminstone efter att gaskamrarna öppnats. SD däremot har sina nazirötter från 90-talet och har inte ens kunnat lära sig en historisk läxa! Jo, en förresten – att man måste byta uniformen mot kostym för att verka rumsrent och få en massa obildade stollar att rösta på dem.