”Jag var inte beredd på det här”

PAJALA: Det kom som en överraskning för Veronika Andersson att hon av Socialdemokratiska arbetarekommunens styrelse nu blivit ombedd att säga upp sina politiskt tillsatta förtroendeuppdrag i Pajala kommun.

– Jag har fått det förtroendet av väljarna och jag kommer att sitta mandatperioden ut, säger Veronica Andersson.

När HB kontaktar Veronica Andersson är hon inte medveten om att arbetarekommunens ordförande skickat ut ett mejl som ombeder bland annat henne, att lämna sina uppdrag på Pajala kommun. Hon tittar in i sin e-postlåda och kan konstatera att uppgiften stämmer.

– Jag var inte beredd på det här men de har naturligtvis sin rätt att göra vad de vill men jag fullföljer mitt uppdrag, säger Veronica Andersson.

Motiveringen till att styrelsen för det Socialdemokratiska arbetarekommunen i Pajala ber ett tiotal medlemmar att lämna sina uppdrag är att några av dem förväntas att stå på ett annat partis lista.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
10 kommentarer om “”Jag var inte beredd på det här”
 1. observant skriver:

  VERONICA , visst kan man sitta kvar som politisk vilde – men medge att det verkar konstigt om man samtidigt kan vara med i ett annat parti. Man kanske gör mer skada än nytta för alla partier.

 2. Pajalabo skriver:

  Det skulle vara intressant att veta vilka delar i politiken, som du anser vara fel i det socialdemokratiska partiet. Framtid S säger sig också vara socialdemokratisk. Kanske bäst att sätta sig in lite mer innan man uttalar sig.

 3. P-bo skriver:

  Vilka väljare har du fått förtroendet av Veronica.

 4. Futurum casus skriver:

  Det är bra. Det behövs fler som ifrågasätter socialdemokratisk politik.

 5. göra carlsson skriver:

  denna soppa fotsäter sätter er vid bordet ni bara hugger på varandra.

 6. Socialdemokrat i Pajala skriver:

  Veronica När har du blivit vald av väljarna? Vilket parti? Vilket val?

 7. Kenth Heikkinen skriver:

  Veronica. I vilken partis lista blev du vald in i fullmäktige. Jag kollade 2014 års vallista och där finns inte ditt namn. Så vilka är det folk som har valt in dig. Är inte den enkla sanningen att du kom in där tack vare Johny Lantto, som skyllde på att det behövdes en kvinna för att få balans i listan. Men hans orsak var att inte släppa in en kritisk S medlem som har blivit vald av folket.

 8. Veronica Andersson skriver:

  Jag sa vid intervjun att jag har fått förtroendeuppdrag och tänker fullfölja dessa, vald av väljarna är inte mina ord. Jag förklarade varför jag valt utträde ur partiet, vilket beror på lokala orsaker, inte orsaker på regions- eller riksdagsnivå. Jag upplevde att fokus inte låg på politik, utan interna konflikter vilket förgiftar S lokalt. Fokus låg inte på att bromsa den negativa trenden i Pajala kommun, få kommunen på fötter igen, arbeta fram mål och visioner, förslag på åtgärder och aktiviteter för att nå mål och visioner. Att faktiskt aktivt arbeta för hela kommunens överlevnad.

 9. Kommunbo skriver:

  Veronica..
  Lämna dina uppdrag.
  Som politisk vilde i en mycket liten kommun där du inte alls är folkvald utan tillsatt så är det du gör mycket svårt.
  Tro inte att Johny kommer att sörja din bortgång.

 10. Sverigedemokrat skriver:

  Sätt Veronica på första plats hon kan dela kommunalråd med Anna fr vänstern då har vi kvinnorna på första plats,då kan vi kolla på norrbottensnytt och slippa Janne,Jonny ,Ove och tysta Ulrika mm dessa är man less se och höra i media