Bankbyte skjuts upp

HAPARANDA: I slutet på september avslutades kommunens upphandling av banktjänster. Nordeas anbud ansågs som orent och förkastades därmed. Kommunen ställde sig redo att byta till Swedbank. Bytet skjuts dock upp, då Nordea begärt överprövning av beslutet.
Två anbudsleverantörer lämnade anbud i upphandlingen av banktjänster, Swedbank och Nordea, som tidigare haft avtal med kommunen, men som nu har löpt ut.
Nordeas inlämnade anbud förkastades då banken ville ta ut extra ränta för positivt banksaldo, vilket innebar rött kort för anbudet.
Det är andra gången under året som kommunen genomfört bankupphandlingen, vid den första upphandlingen begärde Nordea om en överprövning, och fick rätt hos förvaltningsrätten, med motiveringen att kommunen ställt långtgående krav för att erhålla en viss leverantör. Kommunen fick ändra kriterierna i upphandlingen och genomföra upphandlingen igen.
Blir förskjutet
Men nu har alltså Nordea åter igen ansökt om överprövning vid förvaltningsrätten, som ska avgöra om kommunen gjort rätt i bedömningen. Nordea yrkar att förvaltningsrätten ålägger Haparanda kommun att vidta rättelse avseende förnyandet av banktjänster. Nordea vill att en ny utvärdering genomförs, och att även deras anbud då beaktas.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
5 kommentarer om “Bankbyte skjuts upp
 1. SV skriver:

  När ska Nordea fatta poängen? Swedbank äger!!!

 2. Knapsu skriver:

  Bankerna skall vara en samhällsstödjande servicefunktion. Nordeas totala arrogans för samhället och dess medborgare är inget annat än ett hot mot hela samhället.

 3. kisumisu skriver:

  Dom (Nordea) borde ha tänkt innan lite.

  Man stänger ner kontoret.
  Flyttar huvudkontor bort helt från Sverige.

  Trots allt det här en massa avgifter från såväl privatpersoner som företag.

  Kommunen gör helt rätt varför ska dom behöva betala negativ ränta och stödja en sån här bank?!

 4. Peter skriver:

  Med tanke på hur gropen kom till ska nog Kommunen sköta sina upphandlingar enligt reglerna i framtiden.

 5. Mad Max skriver:

  Idag så verkar bankerna spelat bort den roll som de en gång hade tidigare. Idag kan man inte ta ut kontanta pengar, inte sätta in pengar utan att bli förhörd som en kriminell. Inte tömma en spargris utan en j..la massa avgifter. Inte växla valuta, utan att meddela flera dagar i förväg. Man kan ju undra vad de i framtiden ska hålla på med? Fika, jävlas med kunderna, eller vad? Servicenivån har sjunkit hos alla banker. Snart obefintlig.