Bärplockare har gått vilse

PARKALOMBOLO: En 78-årig man har gått vilse i bärskogen i Parkalompolo i Pajala kommun.Ett sökpådrag pågår efter en försvunnen 78-årig man i Parkalompolo. Polisen fick in en anmälan om försvunnen person strax efter klockan 16 på tisdagen.
Anhöriga anmälde då mannen som försvunnen efter att han begett sig ut för att plocka bär vid 09.30-tiden i dag.

Strax efter klockan 19 uppger polisen att de har varit i kontakt med mannen på dennes telefon. Han är inte skadad enligt egna uppgifter, men hittar inte tillbaka till sin bil.
Anhöriga letar efter mannen samt hans bil i väntan på förstärkning från polisen i sökandet.

– Det finns inget mer att säga i ärendet. Vi är överbelastade med arbete. Mina RCL-befäl inte med att svara på medias frågor därför går jag in och avlastar. Ni får läsa på webben, säger Petra Freudenthal som svarar i polisens regionala ledningscentrals medietelefon.

Till NSD uppgav polisen strax efter klockan 19 att de höll på att samla personal och en insatschef för ett eftersök.

– Insatschefen får göra en bedömning om hur läget ser ut och om det krävs ytterligare hjälp från hundförare eller helikopter, säger Petra Freudenthal, till NSD.

Polisen har också begärt en mobilpositionering och håller mobilkontakt med mannen.

– Enligt egna uppgifter har han inga skador utan han har förirrat sig. Det som försvårar arbetet är att det åskar och regnar i området, säger Petra Freudenthal till NSD.

– Vi har positionerat honom till en telefonmast och vi kommer på plats utföra en så kallad attraktion det vill säga att man med polisbilen och sirener försöker åstadkomma ljus som kan hjälpa mannen att lokalisera sig, säger Markus Holmberg RLC-befäl till NSD.

Polispatrull från Pajala var på väg till platsen vid klockan 20 och även en patrull från Haparanda är på väg upp till Pajala för att bistå i sökandet efter den 78-årige mannen.

Uppdaterad 22.50: Polisen uppger att två patruller och anhöriga fortsätter sökandet under natten

Mannen har vid förnyad kontakt sagt att han blivit blöt och att han ska försöka göra upp eld för att torka kläderna.

 

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,