Båtägare glömmer båten under vintern

TORNEDALEN: Mer är 30 procent av alla båtskador som uppkommer för båtägare sker under vinterhalvåret.

När fritidsbåtarna är uppdragna på land, under perioden mellan oktober-april, är den största orsaken till skadorna snö, is och frost som har letat sig under täckningen. Enligt Försäkringsbolaget If:s undersökning uppger ändå så mycket som 24 procent av båtägarna att de inte ser efter sin båt under vintern. Arvid Böhm, som är båtexpert hos If, syftar på att de största kostnaderna tillkommer när man inte upptäcker skadan i tid.

– Många av dessa skador kan förebyggas av att man tittar till sin båt då och då under vintermånaderna för att säkerställa att täckning och stöttning ser ok ut. Särskilt om man vet att ett oväder härjat i området, säger Arvid Böhm, båtexpert hos If.

If rekommenderar att man, som båtägare, tittar till botten åtminstone ett par gånger under lågsäsongen.

Publicerad i Svenska Taggar: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.