Bedragare krävde 24.000 kronor

HAPARANDA: Under måndagen blev Marko Holma uppringd av en hetsig telefonförsäljare som påstod att han köpt tjänster för tusentals kronor.

Marko Holma är chef på företaget Arbete och fritid. Han berättar att han aldrig tidigare varit i kontakt med det aktuella blufföretaget. Telefonförsäljaren hävdade prompt att det fanns ett inspelat samtal där Marko Holma beställt en företagstjänst för 24.000 kronor. En uppsägningsavgift skulle kosta 6.000 kronor.

– Jag gjorde klart för honom att jag inte tänker betala något alls, säger Marko Holma till Haparandabladet.

Genom en sökning på internet kunde Marko se att samma bedragare försökt lura andra företag, men polisen kan inget göra förrän Marko Holma får en faktura.

Anders Thelin är jurist på Svensk Handel och känner igen fenomenet och företaget. Han uppmanar folk att vara på sin vakt då det är lätt att bli lurad.

– Det viktigaste ett företag kan göra för att skydda sig mot bluffmakare under semestertider är att informera vikarier om att de finns, säger Anders Thelin.

Han uppmanar utsatta att polisanmäla, dels för företagets skull men även för att polisen ska få en uppfattning om hur vanligt det är med bedrägerier.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,