Bedragare utger sig ringa från bank

NORRBOTTEN: Den senaste tiden har polisen fått in anmälningar från personer som blivit utsatta för telefonbedragare som ringer och utger sig för att ringa från personernas bank. 

Bedragarna påstår att de upptäckt hur någon försöker manipulera den uppringdes bankkonto eller kontokort. För att detta ska undvikas behöver personen som ringer tillgång till inloggningsuppgifterna för aktuell bank.

I vissa fall har personer lämnat ut uppgifter och i samband med detta har stora summor pengar försvunnit från kontot.

Polisen går nu ut med en uppmaning om att aldrig lämna ut uppgifter via telefon eller mejl. Får man ett samtal och detta skapar osäkerhet bör man avsluta samtalet och kontakta sin bank.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Bedragare utger sig ringa från bank
  1. happisman skriver:

    Detta borde sitta i ryggmärgen hos alla. Lägg på direkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.