Behov av fler polisanställda

TORNEDALEN: Inom de kommande två åren behöver polisen anställa 1.000 civila medarbetare med expert kompetens för att möta de ökade kraven på myndigheten. 

Ökad belastning inom verksamheten kräver ytterligare satsningar för att arbeta emot utvecklingen av den grova brottsligheten och parallellt arbeta mot annan brottslighet samtidigt som exempelvis sexualbrott och internationella stöldligor, enligt Mats Löfving, ställföreträdande rikspolischef och chef för Polismyndighetens nationella operativa avdelning, skriver polisen på sin hemsida.

I ett budgetunderlag till regeringen skriver polismyndigheten om det ökade rekryteringsbehovet. Till utgången av 2024 har polisen och regeringen gjort en bedömning att polisen behöver växa med cirka 10.000 medarbetare.

I samband med budgetunderlaget till regeringen har polisen tagit fram en redovisning till regeringen om hur polisens tillskott ska användas till år 2024.

Områden som lyfts fram som viktigast att stärka, utifrån de utmaningar som polisen står inför, är framför allt utredningsverksamheten, polisens brottsförebyggande arbete, IT och ytterligare digitalisering av verksamheten.

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
3 kommentarer om “Behov av fler polisanställda
  1. Vän av ordningen skriver:

    Haparanda lär inte få några nya poliser så länge som Lasse Öberg är chef. I dag är man mer än dubbelt så många poliser i Kalix som i Haparanda. Öbergs slutmål verkar på sikt att lägga ned Haparandas polisstation. Allt samarbete med Kalix går oftast bara åt ett håll ha bara brandkåren som ett av exemplen.

  2. från holmen skriver:

    borde ju inte vara nå problem med att finna den välutbildade arbkraften…vi har ju fått in i landet en stoor kader välutbildat folk från Mellan Östern..(i alla fall om man skall lyssna och tro på våra politiker)

  3. Hejhoppsan skriver:

    Vad hjälper det när det finns informatörer inom själva polisen som informerar när det är frittfram att köra onykter för bybors alkisar