Belysning kan medföra ljusare tider vid industri i Pajala

PAJALA: Mikromakarna i Pajala förutspår ljusare tider då företaget fått i uppdrag att tillverka en ny form av belysningsstolpar.

I inledningsskedet handlar det om tillverkning av ett mindre antal anläggningar till ett ordervärde av cirka en miljon kronor.

Får produkten genomslag kan det innebära en tiodubbling av tillverkningen inom några år. Enligt Mikael Isaksson, marknadsansvarig vid Mikromakarna, kan det då också bli fråga om att utöka antalet anställda vid Mikromakarna.

– Visst kommer det även att medföra nyanställningar hos oss. Redan nu belägger vi en person och slår prognoserna in kommer det att behövas ytterligare fem personer på två, tre års sikt, säger Isaksson till Haparandabladet.

Det är företaget IOWA från Alingsås som på uppdrag av Göteborgsföretaget Safezone lagt ordern på belysningssystemet som är tänkt att lysa upp bland annat gångvägar, cykelbanor och parkeringar.

Systemet bygger på solceller och är därför helt självförsörjande på energi. Det innehåller även LED-lampor som aktiveras via rörelsedetektorer.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,