Bert Karlsson tror Cape East får 500 platser

HAPARANDA: Även om Migrationsverket lämnar Cape East den sista april är Bert Karlsson säker på att det blir en fortsättning.

Motiveringen till att Migrationsverket sa upp avtalet en månad tidigare än utgång var att endast 19 platser av 234 var fyllda.

I onsdags uppgav Bert Karlsson för Haparandabladet att det beror på att Migrationsverket inte har fått logistiken att fungera. Och enligt honom innebär uppsägningen av detta avtal inte slutet för Cape East som asylboende. För hans företag Jokarjo ab är med vid nästa upphandling om 25.000 platser som enligt honom ska vara klar vecka 17.

– Då får Cape East 500 platser, det går inte att undvika, säger han fast övertygad till Haparandabladet.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
9 kommentarer om “Bert Karlsson tror Cape East får 500 platser
 1. Betty skriver:

  Det behövs inte, Akelius har alltid tomma lägenheter på Vallen och Stranden att fylla med nya asylsökanden!

 2. Vanlig skriver:

  Typiskt för migrationsverket de verkar som om verket är en överstatlig myndighet.För vanligt folk är de lättare att tala med
  ansvariga ministrar i regeringen än att få tag i någon på invandrarmyndigheten där de döljer sig för allmänheten. Om du lyckas fä tala med någon hänvisar de till regler och brist på
  anställda. Regelverk och blanketter är så invecklade att de anställda ej själv kan svara hur dessa skall ifyllas.Normala
  ärenden som tidigare kunde handlaggas på en månad tar nu 2-4 år för mäniskor som ej är flyktingar och vill försörja sig själv i Sverige.

 3. Fläsh Gordon skriver:

  Där sjönk huspriserna!

 4. Hobita skriver:

  Instämmer med Vanlig.. Så är den tråkiga sanningen idag

 5. Kalle Karlsson skriver:

  Man måste se det mycket positivt att nyanlända vill bosätta sig i Haparanda stad, för det kommer att bli brist på folk inom många yrkesområden. Det blir många nya arbetstillfällen i Haparanda i framtiden. Inom Barents Center behöver man anställa 300-400 människor, inom äldrevården är alltid brist på vårdpersonal, läkare, nya språkkunniga lärare, och inte minst måste Haparanda anställa nya tolkar, en kulturchef och även personal som sköter kontakter och kulturutbyte till nyanländas hemländer bla Eritrea, Somaliland o.s.v. Villaprisern kommer att gå upp p.g.a att folkmängden ökar i Haparanda.

 6. Betty skriver:

  @Kalle Karlsson: Det finns väl inget som säger att nyanlända vill bosätta sig i Haparanda, de blir ju ”placerade” hit. Hur många av dessa 19 personer som bott på CE stannar när uppehållstillståndet är klart? De flesta kommer flytta till storstäderna…
  Det är bara läsa DN:s granskning för att inse att dessa personer kommer tyvärr inte försörja sig själva på 10 år utan det är försörjningsstöd o dyl.
  Äldrevården behöver inte personal eller varför tar det i snitt 15 år att få fast arbete?

 7. Jaha skriver:

  Signaturen Kalle Karlsson,

  Grattis till årets mest naiva och korkade inlägg, ögna genom ditt inlägg och se om det finns en enda mening som ens långsökt kan betraktas som verklighetsförankrad…..herregud.

 8. 4X=2Y skriver:

  Kalle Karlsson: Först och främst borde det vara bra för kommunen att tillvidare-anställa sin personal inom vård och omsorg. Tycker du det är rimligt att personalen går som timanställda i åratal? En annan sak är att öka antalet anställda och och på så vis ta bort alla delade turer.

 9. från holmen skriver:

  När den stora Tillströmmningen av Balkanflyktingar var aktuell så landade ju många HPDA…Har för mig att dom flyttade söderut i landet så frt dom kunde och fick… Varför??