Besked om lokal BC-utredning

HAPARANDA: Måndagens ks i Haparanda ska behandla Barents Center, och om tidigare kommunchefen Patrik Oja har haft någon koppling till projektet.

I Uppdrag Gransknings undersökning den 11 oktober framkom att Patrik Oja kan ha skrivit upphandlingsunderlaget för entreprenören Mikael Fahlander.

Direkt efter programmet började nuvarande kommunchefen Lena Ekh att undersöka hur upphandlingen av Barents Center har gått till.

– Jag gav kommunchefen i uppdrag att raskt titta och undersöka möjligheten att driva det här vidare, för att se vad de juridiska aspekterna är i det hela. Vi kommer att använda oss av extern hjälp för att bringa klarhet i det hela, sa kommunalrådet Peter Waara (S) till Haparandabladet, och tillade att om det visar sig att det har begåtts sådant fel eller övertramp ”att man kan befara en juridisk dimension i det hela”, då ska rättsmaskineriet få ta tag i den saken.

Den lokala undersökningen lär vara klar nu. Kommunstyrelsen har därmed kallat till en presskonferens efter måndagen ks-möte, för att berätta om Haparanda kommuns eventuella åtgärder med anledning av Uppdrag Granskning.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
3 kommentarer om “Besked om lokal BC-utredning
  1. från holmen skriver:

    det krävdes alltså UG för att kommunen skulle agera i den här historian..

  2. Mad Max skriver:

    Inte en dag för sent.

  3. Fritidsfiskaren skriver:

    MM: För tidigt…?