Beslut från S-medlemmarna: Beslut om skola och badhus ska rivas upp

KORPILOMBOLO: Medlemmarna i Socialdemokratiska partiet i Pajala kommun gick på samma linje som arbetarkommunens styrelse.

De beslutade sent på måndag kväll att beslutet om bussning av elever från Tärendö och Junosuando till centralorten och stängningen av badhusen även i Korpilombolo ska rivas upp.

Precis som arbetarkommunens styrelse föreslog i torsdags.

Mötet hölls på Medborgarhuset i Korpilombolo.. Cirka 200 medlemmar hade mött upp på mötet och det torde vara något av ett rekord i modern tid i Pajala. Beslutet togs efter sluten omröstning.

På tisdagens ska kultur- och utbildningsnämnden i Pajala hålla möte och behandla beslutet från medlemsmötet. Nämnden kan naturligtvis besluta att inte skicka motionen vidare till kommunstyrelse och fullmäktige och då står de tidigare besluten fast.

Ordföranden i nämnden, Evgeny Krakov (S), har tidigare uttalat sig mycket kritiskt mot arbetarekommunens styrelse och kallat dem för ryggradslösa och oansvariga.

Skulle man inte skicka motionen vidare så väntar sannolikt ett uppror inom partiet. Bland annat en av veteranerna i partiet, Sixten Eriksson, har tidigare uttalat till Haparandabladet att för (S)-partiet är medlemmarnas vilja lag för partiets representanter inom kommunala nämnder och styrelser.

 

LÄS TIDIGARE ARTIKLAR:

”S-styrelsen ansvarslös – kulturskola, idrottshall och islada hotas”
Beslut i S-styrelsen i Pajala: Riv upp skolbussning och stängning av badhus

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , , ,