Beslut om husbilscamping dröjer

HAPARANDA: Samhällsbyggnadsnämnden i Haparanda bordlade i tisdags bygglovsansökan om en husbilscamping på den norra delen av stranden i centrala Haparanda.
– Det har gått lite snabbt och vi tog inte upp frågan. Den ska beredas ytterligare.  säger (S)-märkte ordföranden Kurt Rosendahl till Haparandabladet.

Han kan idag bara spekulera i om det hinner tas något beslut inför den här sommaren.
– Det skulle i så fall kunna vara ett beslut om annan placering.

Utifrån framförd kritik om kort tid för grannehörande, konstaterar även Rosendahl att begreppet granne är en definitionsfråga. Rosendahl räknar även in hyreshus med boende som berörda av planerna och torde åsyfta de tre byggnader som Akelius äger norr om polishuset.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
10 kommentarer om “Beslut om husbilscamping dröjer
 1. Mac Leo skriver:

  Inget beslut! Jag skall meddela vidare till husbilskompisarna att de passerar Haparanda så blir alla nöjda!

 2. bekymrad skriver:

  En camping ”förfular” strandområdet, dessutom så skulle det störa dom boende i närheten – fulla och högljudda campare att lyssna på under kvällar och nätter hela sommaren

 3. En som besöker stranden varje dag och defintivt inte bekymrad skriver:

  Skulle det vara fulla och skräniga gäster på Ikeas nuvaranda parkeringscamping? Det är ju befängda påståenden som bekymrad sprider. Åk till Boden och Kalix och studera hur campare beter sig.
  Dessutom kommer campingen att vara bevakad. Det är väl under de senaste åren då det inte funnits någon camping i stranden som det förekommit busliv och skrän som stört de närboende.

 4. Gränsbo skriver:

  Herratun aika. Det bekymersamma är väl att det finns folk som tycker att det är ett bekymmer att inrätta en camping på strandområdet. Man får vara rädd för gäster utifrån.

 5. Gränsbo skriver:

  Rättelse: Man får inte vara rädd för gäster utifrån.

 6. ToJo skriver:

  Vad roligt att när andra städer börjar göra om parkeringsytor till grönområden, så vill man i Haparanda förvandla grönområden till parkeringsytor. Haparanda kommun är över 900 kvadratkilometer stort: varför förstöra stranden mitt i staden med en camping? Exempelvis skulle man kunna anlägga campingen på södra industriområdet eller bredvid Bojan!

 7. JE skriver:

  ”Dessutom kommer campingen vara bevakad”. Varifrån kommer dessa uppgifter? Någon med insyn i projektet? 🙂

 8. Positiv skriver:

  Man blir bedrövad att läsa alla negativa omdömen om ett förslag som skulle berika stadslivet i centrum på ett mycket positivt sätt.

 9. Köpkraft skriver:

  Det konstigaste är väl ändå att företrädaren för vandrarhemmet inte verkar vilja ha några turister i närheten av sin anläggning.

 10. teknik räv skriver:

  Placering konstig, lägg den vid betongkajen och den gräsliga grusplan, bingon kan flytta till Seskarös ip