Beviljas 3,9 miljoner för socialt företagande

ÖVERTORNEÅ: På torsdag kom det positiva beskedet. Med Tornedalens folkhögskola som projektägare beviljade ESF, Europeiska Socialfonden 3,9 miljoner kronor för att skapa förutsättningar för socialt företagande i Övertorneå.

– Det är fantastiskt roligt att vårt projekt blivit beviljat pengar ur Europeiska Socialfonden. Det här kan vara en bra möjlighet att skapa fler arbetstillfällen i Övertorneå, säger Kerstin Sipola som tagit fram underlaget till ansökan.

Projektet heter Matarengi Social Business. Nyligen berättade vi att Framtidsbanken bidrog med 200.000 kronor till projektet.
– Det var i augusti som ansökan lämnades in. Att pengar beviljas innebär bland annat att en projektledare kan anställas, att kunskap och inspiration kan köpas in för att hjälpa oss på vägen mot att skapa nya jobb, förklarar Kerstin Sipola.
– Det kan gälla att sälja varor och tjänster, att sälja in praktik- och arbetsträningsplatser, erbjuda språkträning eller att hjälpa dem som behöver stöd för att känna sig starka. Vi är redo att sätta igång direkt.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Beviljas 3,9 miljoner för socialt företagande
  1. vänster-partist skriver:

    ni lurar ju bara våra pengar från eu,för era låtsats projekt som med detta projekt…de kommer ju bara och ge ett nytt jobb ..jo för projektledren i ett antal är…svammel jo kanske att folkhögskolan överlever under center styret ett är till inget annat…vi har hållit på med dessa svmmel i minst 20 år och befolkningsutvecklingen negativ med minst 100 pers per år….eu pengarna skulle istället behövas till och anställa personal inom vård och omsorg….