Biblioteket bjuder på ny tidningstjänst

– På Tornedalens bibliotek kan vi erbjuda en helt ny tjänst, som låntagarna kan komma hit och ladda ner, säger bibliotekschefen Margit Pettersson.  Foto: Marianne Berglund

– På Tornedalens bibliotek kan vi erbjuda en helt ny tjänst, som låntagarna kan komma hit och ladda ner, säger bibliotekschefen Margit Pettersson. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: – Nu finns möjligheten för våra låntagare att läsa mer än 3.500 tidningar och tidskrifter, från 100 olika länder och på 60 språk, säger bibliotekschef Margit Pettersson.

Applikationen (appen) som gör detta möjligt heter pressreader och kan laddas ner på de flesta bibliotek i länet.
För den som inte nöjer sig med lokala nyheter från Tornedalen och Sverige, finns nu oändliga möjligheter att ta del av nyheter och inblickar i en mångfald av intresseinriktningar från hela världen.
Margit Pettersson förklarar hur det konkret går till:
– Låntagaren tar med sig sin läsplatta, smarta telefon eller laptop. Vi laddar ner appen pressreader. Sedan står det fritt att välja ut fem stycken, av dessa tusentals tidningar och tidskrifter, som vi laddar hem.
När låntagaren inte längre vill ha kvar någon eller några av de nedladdade tidningarna eller tidskrifterna plockar man bort dem. För att få högst fem nya igen är det bara att stega in på biblioteket och ta del av servicen. Märk väl att allt detta inte kostar en krona utan är helt gratis.
– Det känns bra att kunna erbjuda våra låntagare den här servicen. För våra nyanlända är det särskilt värdefullt att kunna läsa på det egna språket och följa med vad som händer i deras hemländer, säger Margit Pettersson.
– För den som inte har egen läsplatta, smarttelefon eller laptop har vi två läsplattor här på biblioteket som bibliotekskunderna kan använda när de är här, säger Margit Petterson.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,