Bidra genom blommor

TORNEDALEN: Idag, den 12 april startar årets försäljning av majblomman. 

Barn på olika platser i hela landet säljer majblommor för att hjälpa andra barn. Intäkter från försäljningen går till bidrag som barnfamiljer kan söka för att köpa kläder, en cykel eller möjliggöra för barnet att delta på någon resa eller aktivitet.

I Haparanda är det föreningen Lions som sedan 2012 administrerar majblomman och under de åren har 160.000 kronor delats ut till barnfamiljer i Haparanda kommun. I fjol delades 30.000 kronor ut.

I år säljer 115 barn som utgörs av elever från Nikkala, Seskarö, Karungi skolor, samt elever från Grankulleskolan och Språkskolan.

Årets majblomma är utformad i färgerna svart och guld med en liten pärla i mitten. Försäljningen pågår till början på maj.

Publicerad i Haparanda
2 kommentarer om “Bidra genom blommor
  1. Viktigpetter skriver:

    Kan vi få en lite mer exakt rapportering om vart pengarna går i år?

  2. Affe skriver:

    Varför finns denna funktion överhuvudtaget?
    Barnfamiljer med dålig ekonomi har ju redan hjälp från kommunens socialkontor.
    Dubbla bidrag blir det ju i slutändan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.