Bildar ett råd för att utveckla näringslivet

HAPARANDA: Under måndagen har kommunstyrelsen beslutat att inrätta ett näringslivsråd i Haparanda. Rådets avsikt är att utveckla näringslivet i kommunen och representanterna i det kommer att utgöras av företagare, politiker och tjänstemän från Haparanda stad. 

Haparanda stads kommunalråd Sven Tornberg uppger i ett pressmeddelande att bildandet av ett näringslivsråd är en tanke som funnits under lång tid.

– Vi vill arbeta tillsammans med företagen för att tillsammans utveckla näringslivet. Haparanda behöver ett näringsliv som trivs på orten. När företagen växer skapas fler arbetstillfällen, mer skatteintäkter som bygger välfärd och en bättre kommun, menar han.

I beskrivningen om vad näringslivsrådet avser att fokusera på står det att syftet och uppdraget är att bidra till att stärka platsvarumärket och attraktiviteten för Haparanda med fokus på näringslivsutveckling, utgöra referensgrupp i arbetet med att ta fram strategier för näringslivs- och tillväxtfrämjande utveckling samt att bidra med konkreta förslag och aktiviteter, för politiska beslut.

Rådet kommer till stånd den 1 februari och medlemmarna bestäms under inledningen av den månaden.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska
4 kommentarer om “Bildar ett råd för att utveckla näringslivet
 1. från holmen skriver:

  Lycka till

 2. Skattebetalare skriver:

  Se nu till att det blir folk i rådet från annat än handeln. Det vill säga gärna från industrin och den privata tjänstesektorn.

 3. Affe skriver:

  Om ortsborna börjar handla lokalt istället för att åka över gränsen så kommer handeln i Haparanda att blomstra och staten får in momspengar.
  Detta leder i slutändan till att vi tillsammans bygger upp landets välfärd istället för att dumpa över våra pengar till grannlandet och det gynnar ju varken handeln i Haparanda eller landet i slutändan.
  Har själv bojkotta handeln från grannlandet och handlar lokalt för att gynna dom lokala företagen.

 4. Snuskrossen skriver:

  Skattebetalare: Vilken industri…?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.