Bilder och text ska berätta om bygdens historia

HAPARANDA: För drygt två år sedan invigdes en permanent fotoutställning i Tullparken med fotografier från Mia Greens arkiv. Nu ska kulturenheten vid Haparanda stad anlägga ytterligare två utställningar, den ena ska synas på torget i centralorten och en ska placeras på kyrkholmen i Karungi.
Sedan årsskiftet har bland annat Mikael Dysholm i samarbete med Karungi Hembygdsförening och Karungi byaforum arbetat med den permanenta fotoutställningen som kommer att placeras utomhus mitt emot Karungi kyrka.
– Det handlar om Karungi från forntid till nutid. Det blir sex stora skärmar med bilder och korta texter så att man orkar stå och läsa, säger Mikael Dysholm.
När utställningen realiseras är oklart, bilderna är lämnade till tryckeriet och tillverkningen av ramarna pågår just nu. Förhoppningsvis hinner invigningen ske före kylan kommer på allvar, hoppas Dysholm.
Utställningen på som kommer att placeras på torget i centrala Haparanda har Mikael Dysholm arbetat med layouten på fotoskärmarna. Det är Sara Frykman som är samarbetsparten och hon har författat historiska texterna som kommer att visas.
– Sara Frykman har skrivit om Haparanda, som en fortsättning på Världens nålsöga, berättar Mikael Dysholm.
Det är även oklart när den utställningen kommer att installeras.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.