Biljakt i Torneå slutade i olycka

TORNEÅ: Natten mot söndagen skulle polisen kontrollera en bilförare i samband med trafikkontroll i centrala Torneå, men föraren flydde.

Personen hade stigit ut ur bilen, men när polisen närmade sig satte han sig in igen och flydde från platsen. Tre till polisbilar anslöt sig till biljakten som fortsatte till Kromitie, som går mot Outokumpu och Röyttä.

Polisbilen körde i en hastighet på 150 kilometer i timmen men den flyende bilen hade högre hastighet.

Vid Ruonajärventie, i Puuluoto, såg polisen att flyktbilen hade kört av vägen. Ambulans tillkallades.

Inne i bilen fanns två skadade, båda 16 år, som satt fastklämda. En 14-årig person hittades cirka 20 meter från bilen, även han var skadad. En tolvårig pojke, som erkände att han kört bilen, hittades vid Kromitie.

Både drogtest och blåstest var negativa för den misstänkte föraren. De unga som räddades ur bilen fördes till universitetssjukhuset i Uleåborg och de två andra till sjukhuset i Kemi.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
7 kommentarer om “Biljakt i Torneå slutade i olycka
 1. Stolt Haparandabo skriver:

  snorungar fa hem å drick välling och kolla på salatut elämät som resten av finland också gör

 2. snorunge! skriver:

  Var finns föräldrarna i detta?
  det är säkert inte första gången dom ”lånar” bilen.
  Har man ingen koll på vad barnen gör?

 3. Resultaten skriver:

  Man kan undra vad det är för föräldrar?

  Verkar inte vara bättre i Finland eller var dessa barn svenskar det kom ju aldrig visserligen fram i artikeln.

 4. Predikanten skriver:

  Vi människor tror att det blir bättre av att klandra de personer om fel och händelser i samhället, Jag har lärt mig ett ordspråk som lyder typ ”man skördar det man sår”. Vi lever i ett samhälle som under en period ca 25-30 år var riktigt bra men vad jag ser så kom girigheten och vi människor ville ha mera av det goda och det på bekostnad av andra människor som hamnade i skymundan och man sådde då ett frö som grott och det är det vi skördar idag. Om vi nu alla hdpabor även de stolta går in i oss själva och funderar hur jag själv bemöter och propagerar för ett bättre samhälle, en bättre värld.

 5. J skriver:

  Amen…

 6. Batman skriver:

  Halleluja ”Predikanten”.

  Gissar att du är en äldre herre/dam. Naturligtvis var det inte bättre förr annat än att du var yngre och i övrigt tyckte att livet var roligare.
  Man glömmer ofta det som förr inte var bra. Dumdristiga barn har alltid funnits.

 7. Marita skriver:

  Oj oj det var mycket bättre förr !
  Nu har vi mord och våldtäkter varje dag ! Vet inte vad du jämför med Batman. Vi har lämnat Gud för mammon som vi tillber och det är så som predikanten säger: som man sår får man skörda. Gäller alla livets områden !