Birgitta Persson enhälligt vald

NORRBOTTEN: Socialdemokraterna i Norrbotten har under söndagens distriktskongress enhälligt utsett Birgitta Persson som kandidat till regionstyrelsens vice ordförande och regionråd.
Fem kandidater var nominerade, Béatrice Öman från Boden, Bente Moen Åkerblom från Övertorneå, Ellionor Söderlund, Kalix och Elisabeth Lindberg från Piteå, men de övriga valde att dra tillbaka sina kandidaturer.

Birgitta Person var valberedningens förslag och Mats Johansson, valberedningens ordförande, motiverar valet av Birgitta så här:
– Birgitta har en bred erfarenhet som politiker. Hon har en bred kunskap som sträcker sig från det regionala till det lokala. Birgitta var kommunalråd i Överkalix åren 2010-2014 och är en tydlig och stark ledare med brett stöd i länet. Hon har ett driv och en kunskap som kommer att vara ett viktigt bidrag för Norrbottens utveckling, säger Johansson i ett pressmeddelande.

Birgitta Persson säger i sin tur följande: ”Jag är naturligtvis glad och stolt över förtroendet jag fått av mina partikamrater och jag ser verkligen fram emot att gå ut i valrörelse och försöka vinna brett stöd för vår politik ute i länet tillsammans med Anders Öberg och resten av gruppen”.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
26 kommentarer om “Birgitta Persson enhälligt vald
 1. Futurum casus skriver:

  Uppriktigt sagt? Vem bryr sig om detta? Jag tror öht inte på socialism.

 2. Viktigpetter skriver:

  Men vem skulle köpa en begagnad bil av henne?

 3. Emiliano Santos skriver:

  Kanske du Futurum som både läser och kommenterar, kanske? Förresten, socialdemokrati är inte samma sak som socialism.

 4. Mats Berg skriver:

  Vad du tror på bäste namnlöse/a Futurum Casus torde vara en fråga för HBwebbens samlade läsekrets. Varken mer eller mindre.

 5. Futurum casus skriver:

  Emiliano; Socialdemokratin är socialism.

 6. Futurum casus skriver:

  Mats: Mer vad befolkningen vill. Socialdemokraterna lever i sin egen bubbla och har inte alltid återkoppling till befolkningen. Det går ett val till sedan lämnar nog än fler sossarna och söker sig ett annat parti att ge sin valsedel till.

 7. Mats Berg skriver:

  Till FC.
  Låter som den vanliga högerretoriken, dvs. Timbroismen. Kort uttryckt: suck!

 8. Futurum casus skriver:

  Mats: Alla kan inte vara vänster.

 9. Emiliano Santos skriver:

  Futurum casus, läs om läs rätt, socialdemokrati är inte socialism. Ska vi hålla på så här eller tänker du plocka upp en bok och försöka ta reda på saker och ting?

 10. Ida Karkiainen skriver:

  Futurum casus, jag delar inte uppfattningen att socialdemokrater lever i sin egen bubbla. Faktum är att partiet bedriver ett omfattande arbete med att samtala med människor, för att få inspel på politiken, för att stämma av vilka frågor som ligger närmast hjärtat, och för att kunna skapa en relevant politik för framtiden. Du är mer än välkommen att höra av dig till mig med synpunkter.

 11. solidaritet (s) skriver:

  jag tror de blir skifte i regionsstyrelsen: högern kommer att få majoritet. men då blir dom livrädda och vill helst inte styra regionen efter deras låtslats krav hittan och dattan. när man får ansvarat ev. efter valet så får vi se på deras populistiksa politik som kommer att underrgräva regionen finanser. för de finns ingen kompetens bland främst sjukvårdspartiet för att leda en seriös regionpolitik.

 12. Sture Bäver skriver:

  ”Ida Karkiainen” bekräftar med sitt inlägg att socialdemokrater lever i en egen bubbla eftersom dom inte ser och förstår vad som händer i verkligheten och vad som måste göras åt detta, utan måste fråga medborgarna. Det sorgliga i detta är att när medborgarna svarar i val efter val så kallar man dom för allehanda fula och nedsättande saker och sådana diskuterar man minsann inte med. Det är socialdemokratisk demokrati.

 13. Ida Karkiainen skriver:

  Sture Bäver, tråkigt att du beskriver politik på det sättet. För mig som förtroendevald är det självklart att ha kontakt med väljare – inte bara vart fjärde år, utan ständigt. Genom samtal, debatter, studiebesök, möten, arbetsplatsbesök och andra kanaler. Jag vågar till och med påstå att politiker på detta sätt har bättre koll på ”verkligheten” än de allra flesta.

 14. Futurum casus skriver:

  Ida: Självklart pratar ni men ni driver politik som bara skapar problem i framtiden. Du måste vara medveten om att vi lånar landet av våra efterkommande. Skapar vi problem så är det våra efterkommande som få leva med det. Jag är övertygad om att vi kommer att få stora inrikespolitiska problem i framtiden.

 15. Futurum casus skriver:

  Ida: ”politiker på detta sätt har bättre koll på ”verkligheten” än de allra flesta”. Jag vågar påstå att det är tvärtom. Inte kan du med ett kort studiebesök påstå att du kan mer, tex. sjukvård, än sköterskor som jobbar med patienterna? Är du seriös?

 16. Futurum casus skriver:

  Ida: Jag har hört av mig till dig och kommit med synpunkter. Ditt svar var en smältdegel av politiskt trams och indoktrinerad återkopplingsretorik. Ska man göra karriär inom politiken så måste man nog lägga upp samma drapa varje dag. Att tänka fritt är knappast karriärbyggande. Lycka till, men du är inte den kandidat jag kommer att lägga min valsedel till.

 17. Futurum casus skriver:

  Emilio: Jag vidhåller, socialdemokrati är socialism.

 18. Observer skriver:

  Futurum Casus fortsätter att spy sin borgerliga galla över Socialdemokratin och regeringen,kanske vill han också få människor att koppla till både NordKorea och Cuba.
  Vad han och många andra glömmer är den politik som byggt Sverige i över 100 år till det land vi är idag. Inte felfria eller perfekta men ett land vi kan vara stolta att bo och verka i även om mycket jobb återstår.
  Noterar också redaktör Pekkas försök att i dagens ledare få det att framstå som att dagens misslyckade flyktingpolitik startade för tre år sedan,vilket är felaktigt. Den var lika misslyckad under åtta alliansår!

 19. Ida Karkiainen skriver:

  Futurum Casus, min ambition är att lämna efter ett bättre samhälle till mins barn och framtidens generationer. Därför står klimat, jämställdhet och jämlikhetsfrågor högt på min agenda. Politikens roll är givetvis inte att vara experter. Experter är, precis som du säger sjuksköterskan eller läraren. Politikens roll är att se hela samhället, mångas verkligheter, och väga in flera perspektiv samtidigt. Kan du vara mer precis i din kritik så kan vi nog få till en betydligt bättre dialog.

 20. Sture Bäver skriver:

  ”Ida Karkiainen”, ditt svar till mig bekräftar än en gång att socialdemokrater lever i en bubbla, och varför det, jo den ”rosa elefanten” står mitt i rummet men ni negligerar den med ”politiskt trams och indoktrinerad återkopplingsretorik” som ”FC” så träffsäkert beskrev det. Socialdemokraterna är arkitekterna bakom den så kallade åsiktskorridoren, så vad ni får ut av era så kallade kontakter med verkligheten är av er själva censurerade åsikter, människor som kommer på era möten, debatter m.m vågar inte säga vad dom tycker och tänker med risk för att få otrevliga epitet stämplade på sig.

 21. Mkk skriver:

  Nu har sossarna fått igång kopieringsmaskinen, SD politik kopieras för fulla muggar

 22. Enok Nitti skriver:

  Futurum Vi har förstått att du inte röstar s
  Ida är ju s så vad hon än säger så skulle du inte rösta på henne

 23. Futurum casus skriver:

  Ida: Socialdemokraterna och Miljöpartiet ordnade censur av alternativmedia. S och MP stämde träff med Google och Youtube vilket resulterade i att samhällsnytt förlorade möjlighet att få reklamintäkter. Jag vågar påstå att det är ett stort misstag. Om en demokrati ska fungera så måste partier komma och gå. Det gäller även Mp och Kd. Det är det jag menar med att sossarna pratar men gör ändå som de vill.

 24. Futurum casus skriver:

  Enok Nitti: Alla är som sagt inte vänster i Sverige. Och tur är väl det.

 25. Futurum casus skriver:

  Ida: Slöseri med tid. Jag har beskrivit samhällets alla problem ur min synvinkel i så många år nu. Jag har haft rätt hittills – det räcker för mig. Den politik våra styrande i Sverige för nu kommer att skapa stora problem i framtiden. Tids nog inser även du det.

 26. Futurum casus skriver:

  observer: Det är ur ett sjukvårdsperspektiv viktigt att kunna vomera, hosta och nysa. Annars skulle vi inte överleva när lungorna fylls med sekret och bakterier. Självklart är jag stolt över mitt land och den frihet vi än så länge har. Men tyvärr, vi tappar vår fred och frihet om vi fortsätter i den riktning som vi är inne på sedan decennier tillbaka. Fred och frihet är inte förevigt. Det har våra gamla fått kämpa för. Vi släpper av det lika lätt som ett snorpapper i papperskorgen.