Birgitta Persson enhälligt vald

NORRBOTTEN: Socialdemokraterna i Norrbotten har under söndagens distriktskongress enhälligt utsett Birgitta Persson som kandidat till regionstyrelsens vice ordförande och regionråd.
Fem kandidater var nominerade, Béatrice Öman från Boden, Bente Moen Åkerblom från Övertorneå, Ellionor Söderlund, Kalix och Elisabeth Lindberg från Piteå, men de övriga valde att dra tillbaka sina kandidaturer.

Birgitta Person var valberedningens förslag och Mats Johansson, valberedningens ordförande, motiverar valet av Birgitta så här:
– Birgitta har en bred erfarenhet som politiker. Hon har en bred kunskap som sträcker sig från det regionala till det lokala. Birgitta var kommunalråd i Överkalix åren 2010-2014 och är en tydlig och stark ledare med brett stöd i länet. Hon har ett driv och en kunskap som kommer att vara ett viktigt bidrag för Norrbottens utveckling, säger Johansson i ett pressmeddelande.

Birgitta Persson säger i sin tur följande: ”Jag är naturligtvis glad och stolt över förtroendet jag fått av mina partikamrater och jag ser verkligen fram emot att gå ut i valrörelse och försöka vinna brett stöd för vår politik ute i länet tillsammans med Anders Öberg och resten av gruppen”.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
9 kommentarer om “Birgitta Persson enhälligt vald
 1. Futurum casus skriver:

  Uppriktigt sagt? Vem bryr sig om detta? Jag tror öht inte på socialism.

 2. Viktigpetter skriver:

  Men vem skulle köpa en begagnad bil av henne?

 3. Emiliano Santos skriver:

  Kanske du Futurum som både läser och kommenterar, kanske? Förresten, socialdemokrati är inte samma sak som socialism.

 4. Mats Berg skriver:

  Vad du tror på bäste namnlöse/a Futurum Casus torde vara en fråga för HBwebbens samlade läsekrets. Varken mer eller mindre.

 5. Futurum casus skriver:

  Emiliano; Socialdemokratin är socialism.

 6. Futurum casus skriver:

  Mats: Mer vad befolkningen vill. Socialdemokraterna lever i sin egen bubbla och har inte alltid återkoppling till befolkningen. Det går ett val till sedan lämnar nog än fler sossarna och söker sig ett annat parti att ge sin valsedel till.

 7. Mats Berg skriver:

  Till FC.
  Låter som den vanliga högerretoriken, dvs. Timbroismen. Kort uttryckt: suck!

 8. Futurum casus skriver:

  Mats: Alla kan inte vara vänster.

 9. Emiliano Santos skriver:

  Futurum casus, läs om läs rätt, socialdemokrati är inte socialism. Ska vi hålla på så här eller tänker du plocka upp en bok och försöka ta reda på saker och ting?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.