Blev av med körkort vid hastighetsöverträdelse

ÖVERKALIX: Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen fick en man i 25-årsåldern sitt körkort omhändertaget i samband med att han körde för fort på länsväg 392 i höjd med Lillselet. 

En polispatrull stoppade mannen efter att ha uppmätt hastigheten till 168 kilometer i timmen, den högsta tillåtna hastighet på sträckan är 90 kilometer i timmen.

Utöver att mannens körkort blev omhändertaget så utfärdade patrullen ett ordningsföreläggande.

 

Publicerad i Kalix/Överkalix Taggar: ,
19 kommentarer om “Blev av med körkort vid hastighetsöverträdelse
 1. Bo Lund skriver:

  Mycket bra av polisen

 2. Money monye like ABBA ! skriver:

  Varför denna skitsak i HB,har ni inget vettigare att skriva ??
  När en olycka skedde med en malmbil på måndag och två for med helikopter till sunderbyn.
  Får säga som ABBA i en hitlåt money money

  And Money Talks again !!!!

 3. Rune Ratt skriver:

  Dåligt av polisen att jaga de som kör lite fort på vägarna kring byn. Låt dem vara jag ser då ingen fara med att några kör fort

 4. Enok Nitti skriver:

  Kör man 78 km för fort riskerar man andras liv

 5. Knapsu skriver:

  Man får ju hoppas att Rune Ratt inte rattar något som går fortare än en lådbil. Rune verkar inte förstå varför olyckor inträffar i trafiken.

 6. Ferrum skriver:

  Rune ratt: Problemet är att människokroppen klarar inte kollisioner över 90 km i timmen. Vi har alldeles för klena halsryggar, det är därför bilarna är utrustade med krockkuddar som löser ut vid kollisioner över 30-40 km i timmen. Om vi hade hjälm och att huvudet var fastspänt mot nackstödet, då hade vi klarat smällen bättre. Men så ser inte förarkraven ut i dagens läge. Jag pendlar dagligen till kalix och blir konstant omkörd av bilister som kör fortare än den tillåtna hastigheten. De gör farliga omkörningar och riskerar andras liv.

 7. Rune Ratt skriver:

  Knapsu och Ferrum: Det borde vara obligatoriskt vid uppkörning att bevisa att man behärskar en bil i åtminstone 180 km/h, kanske mer. Annars köra moped! Olyckorna inträffar för dem som inte kan köra bil/har erfarenhet.
  Om hastigheten skulle ökas så skulle trafikrytmen bli bättre uppenbarligen eftersom det är såna som kör för sakta (under 150) som framkallar farliga omkörningar genom att ligga i typ 80 km/h.

 8. Laitahyökkääjä skriver:

  Rune Ratts ”alternativa fakta” Trumpar i klaveret. Har du helt missat all seriös forskning från senare år? Speed kills är fakta som även sämre utbildade gubbs borde ha koll på. Skit i soc medier, kolla lite SVT å SRs P1 så blir det bra Rune. Lycka till.

 9. Johan skriver:

  Rune Ratt har en vettig inställning, +1

 10. Ferrum skriver:

  Jag hoppas att du åker fast för fortkörning. För din egen och dina anhöriga skull. Jag antar att du är medlem i ”bensinupproret 2.0” också.

 11. Ferrum skriver:

  Det är bara att konstatera, det är helt meningslöst att göra vägarna och bilarna säkrare när det finns förare som bla. Rune m.fl.

 12. Janne P skriver:

  Höj böterna för fortkörning 100% Det ända som kanske hjälper

 13. Rune Ratt skriver:

  Ferrum: Jag tycker att bensinen borde bli dyrare för det bidrar till att många som kör sakta åker buss=olyckorna på grund av dom minskar. Jag hoppas ingen åker fast och får betala dyra böter eller ännu värre mister sin körlicens nä usch. Men nog är det bra med säkrare vägar kan jag tycka så bort med vajerräcken för dom bromsar upp omkörningarna!

 14. Enok Nitti skriver:

  Hellre bortkommen och omkörd än omkommen och bortkörd

 15. ej razisd skriver:

  rune ratt: en typiskt ej anställningsbar person som röstar på Jimmie!!!

 16. Marcus skriver:

  Helt klart har Rune Ratt rätt, Hastigheten har ingen betydelse egentligen det är förarens kapacitet gentemot rådande vägunderlag , egenkapacitet på förarkrav, däck, bil samt rådande dagsform som är avgörande. Har skrivit en rad artiklar angående detta men aldrig fått dom publicerade. Hastigheten är bara en faktor i en situationen. Tyvärr verkar alla inbilla sig att hastigheten är den allsmäktiga faktorn och ens egna tillkortakommanden i form av chaufför samt bil,däck och väglag inte har någon betydelse men de är nog av stor betydelse, kanske tom mer än hastigheten. Kör efter egen kapacitet..

 17. Ferrum skriver:

  Marcus: Jag har ett sådant yrke där jag får ta hand om trafikskadade människor. Jag önskade att bilförare/ motorcyklister använder huvudet lite mer. Som tur är så slipper jag ta hand om anhöriga, det är polisens jobb.

 18. Musko skriver:

  ej razisd: Misstänker att du har varit en mobbare i skolan när man läser dina inlägg och vad har jimmie och SD med den här saken att göra??.

 19. Verkkosurfaren skriver:

  Rune ratt, lyfter på hatten för dig! Bra trollat med enkla medel, du lyckades få igång en ickedebatt och t.o.m. väcka HB-webbens ärkenöt ”ejrazisd” med ditt inlägg. I övrigt har jag inget att säga i frågan, förutom möjligen lätta på gasen och håll till höger Svensson (i dubbel bemärkelse..).