Besköts med grön laser

HAPARANDA: I lördags blev en person som var ute och promenerade utsatt för ett ofog av den grövre sorten.

Vid klockan 20-tiden under lördagskvällen promenerade den utsatte personen längs med Stationsgatan i centrala Haparanda. Vid korsningen Stationsgatan och Repslagaregatan fick denne syn på tre pojkar som kan ha varit i 15-års åldern att döma av det som personen hann se.
För plötsligt blev personen bländad av ett starkt sken. Någon av pojkarna riktade en stråle med grön laser rätt in i personens högra öga.
– Sedan sprang de snabbt iväg, jag sprang efter och ropade att dom skulle stanna men de försvann bland husen och jag tappade bort dom, berättar den drabbade.

Efter detta har personen fått uppsöka vård på hälsocentralen och effekterna från laserstrålen har resulterat i att synen för tillfället har blivit nedsatt på ögat. Personen upplever en smärta och måste applicera bedövande ögondroppar regelbundet i dagsläget. Framtida skador på ögat är ännu okända. En laserstråle mot ögat kan ha förödande effekt, risken för permanenta ögonskador är stor.
– En uppmaning till föräldrar är att se över vad deras barn leker med och vilka skador som det kan ge, säger personen till HB.
Händelsen har resulterat i en polisanmälan.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
5 kommentarer om “Besköts med grön laser
 1. Perkele skriver:

  Snart kommer de naiva och godtrogna Haparandaborna få vänja sig vid en vardag av bilbränder och stenkastning och annan brottslighet… lika säkert som att solen går upp.

 2. Laser skriver:

  Har blivit beskjuten på nästan samma ställe av laser för ca 1 månad sedan.

 3. Lasermannen skriver:

  Lasermannen gör kaoz i haparanda

 4. Mad Max skriver:

  Kolla vilka typer av laserljus de lokala butikerna också säljer inför Julen. Kan de vara helt ofarliga? Då man i bästa fall belyser hela byggnader med både röda och gröna laserstrålar. Ja, jag vet inte. Men med egna erfarenheter så slocknar den gröna lasern redan vid -6 grader utomhus. Lurendrejeri! Men de kan vara en annan sorts strålar? Ingen varningstext på dem.

 5. Laserturken skriver:

  Dessa typer av laserpekare är ett vapen! Det handlar alltså inte om någon oskyldig laserstråle som man kan köpa på Rusta osv för att t ex lysa upp sin husfasad. Det här som användes i Haparanda mot en person är en helt annan klass, det är en mycket mer koncentrerad typ av laserstråle. Den röda laserstrålen är farligare än den gröna, så personen skall nog vara glad att det inte var en röd laser de hade. Dessa vapen, dessa laserpekare är ofta så starka att de kan bränna hål i ett papper på flera meters avstånd på en bråkdel av en sekund!