Bötfälldes för avställd bil

HAPARANDA: Det blev en kostsam biltur för en bilförare som under gårdagen framförde en bil i centrala Haparanda strax efter klockan fem på den sena eftermiddagen. 

Polisen stoppade nämligen föraren till följd av en kontroll som visade att bilen var belagd med körförbud.

Patrullen utfärdade därmed en ordningsbot på 1.500 kronor.

Publicerad i Svenska
11 kommentarer om “Bötfälldes för avställd bil
 1. Lennart skriver:

  Är det här nyheter ? Vilket skämt 😂

 2. Lisette Olsson-Höghäll skriver:

  Hej Lennart!
  Det finns olika exempel på vad en nyhet är. Kriterierna är bland annat brott och händelser som har inträffat nära läsarna geografiskt.
  Eftersom att vi på Haparandabladet delger våra läsare lokala nyheter så rapporterar vi självfallet om händelser som inträffar i centralorten, och i det här fallet handlade det om en bilförare som blev bötfälld av polis på grund av att bilen var avställd, alltså ett brott som begicks lokalt.

 3. från holmen skriver:

  För att göra sådana här lokala nyheter kompletta…då skall även den bötfälldes namn och helst med Foto hängas ut…

 4. Lisette Olsson-Höghäll skriver:

  Hej, från holmen!
  Det finns grundlagar som reglerar yttrande och tryckfrihet i Sverige, men det finns också ett frivilligt etiskt komplement som heter Publicitetsreglerna och fungerar som etiska riktlinjer gällande publicering i massmedia. De består av 17 punkter och omfattar bland annat områden som bild och namnpublicering, men också respekt för den personliga integriteten.
  De tre sista punkterna i Publicitetsreglerna följer, enligt Journalistförbundet.
  15. Överväg noga konsekvenserna av en namnpublicering som kan skada människor. Avstå från sådan publicering om inte ett uppenbart allmänintresse kräver att namn anges.
  16. Om inte namn anges undvik att publicera bild eller uppgift om yrke, titel, ålder, nationalitet, kön eller annat, som gör en identifiering möjlig.
  17. Observera att hela ansvaret för namn- och bildpublicering faller på den som återger materialet.

 5. Bil-ligt skriver:

  Dyrt är beroende på hur man ser det, betalar man inte försäkringar/trafikskatt å besiktning å ser över alla dess brister kontinuerligt.
  Så bilturen är beroende på hur frekvent han framför fordonet kanske tom billigt med 1500 kr i böter. Man kan beroende på typ av bil då åka fast 3 gg per år.

 6. "Trafikvett" skriver:

  Hoppas på fler poliser hit till Haparanda!
  Moralen sjunker,ett bevis är ju det här.

 7. Bomsy skriver:

  I dag skulle jag faktiskt uppskatta om polisen tog mig för att jag glömt bältet på. Det är något som fattas i samhället och något som behöver åtgärdas.
  New York modellen, men resurserna saknas.

 8. Snuskrossen skriver:

  Håller med Lennart och från Holmen. Snacka om att tillverka egna lokalnyheter i brist på annat. Örjan bogserar nyheter från Kalix hit fast vi inte vill läsa dem. Ännu mindre deras brott mot stopplikten eller framförandet av avställda fordon.. Nej gott folk släpp dataskärmarna och smygfejsbookandet i smyg där på HB:s varma lokaliteter och gå ut i strandbacken och intervjua folk som åker pulka. Gör reportage om Cape East och info oss som vill veta att det blir nåt av bygget där med foto! Grävande journalistik tack. Intervjua nån syrra på vårdcentralen om missförhållandena där istället för chefen

 9. Snuskrossen skriver:

  När man nu ändå är i farten så gör nåt av Tornvallarna också. Måla dem och ha dem som turistattraktion med guide. Belys järnvägsbron kväll och natt. Anordna motorhappening typ Classic motor meet på strandplan fast på ålvsisen tänk vilken nyhet i övrig media det skulle bli! Skotercafé med simbassäng utsågad i isen med mobil bastu och korvgrillning varje helg. Allt går väl inte och uppfylla förstås men det finns ju hur mycket som helst man kan göra här om viljan finns. Sitter själv med hur många idéer som helst om intresse för dessa finns är en annan sak..

 10. Joker skriver:

  Håller väl med alla, det är enklast så 🙂 men Lisette har en klar poäng, inte läser eller köper jag HB för att läsa om Premier Leauge, Brexit eller utvecklingen bland mina USA-fonder, utan för att få nyheter från Happis med omnejd. Att jag ibland tycker att artiklar har fel vinkling eller att man borde skriva om annat är en annan sak, men jag gillar en blandning av stora och små lokala nyheter. Snuskrossen, du har förresten bra ideer, säg till när bastun är eldad och korven är grillad vid stranden, då behöver du inte sitta där ensam länge 🙂

 11. JA-avtalet skriver:

  men jag tycker inte att hb ska skriva om att ett extra ljus av två har blivit stulna. nä inget om de många vill veta tex. om asplöven och deras för hela Sveriges föreningslivs berättigande. inget reportage om de finns en styrelse eller inte. de finns en styrelse men hb vill inte göra ett reportage om de. förstår de är vänner emellan känsligt. men ändå. skriv i seydonym. eller anlita mig. efter mitt tips så kommer fakta fram. har gett kvällstidningarna lite tips. och tjänar kanske 5000 kr på de som jag skänker till hskt brottning.