Bra resultat i arbetsmarknadsåtgärd

TORNEDALEN: Skogsstyrelsen hade som mål att under 2018 tillsätta 1.500 platser i arbetsmarknadssatsningen Naturnära jobb. Målet är redan nått och arbetslagen har sedan starten i våras utfört mer än 1000 åtgärder över hela landet.
Åtgärderna är bland annat röjning vid naturreservat, upprustning av motionsspår, vandrings- och skoterleder och röjning utmed vägar för bättre sikt.
Enligt delrapporten till regeringen är deltagarnas medelålder 42 år. Drygt hälften är nya eller relativt nyetablerade i Sverige och resten är långtidsarbetslösa.
Skogsstyrelsen har tillsammans med flera andra myndigheter fått i uppdrag att arbeta för enklare vägar till jobb inom de gröna näringarna. Målgruppen är arbetssökande som är nyetablerade i Sverige eller som varit utan arbete en längre tid. De arbetsuppgifter som görs är viktiga för samhället, men som annars inte blivit gjorda. Målet är att de som anställs ska få kompetens som efterfrågas och därefter anställning företrädesvis inom gröna näringar.

Publicerad i Svenska
2 kommentarer om “Bra resultat i arbetsmarknadsåtgärd
  1. Amsagan skriver:

    Det här är nog för bra för femparti Alliansen.

  2. partipol. bunden skriver:

    till amsagan: håller med dig helt. högern med centern i spetsen sover nog inte så bra. för dom sov bra när dom hade regeringsmakten i 8 år. inget hände. och jordbrukssektorn har aldrig tidigare visat ett bättre resultat än under dom senaste 4 åren. varför?