Brandin tar över efter Allan

PAJALA: Medan rekryteringen av en ordinarie kommunchef pågår tar Janus Brandin positionen som tillförordnad kommunchef efter Åsa Allan.

– Det kan jag bekräfta, säger Brandin, som är avdelningschef på förvaltningen för integration och arbetsmarknad, till HB.

Han har tidigare arbetat som strategisk utvecklare i Borlänge och produktchef på ett privat bolag. Dessutom har han masterutbildning i statsvetenskap i bagaget.

Den 1 november tillträder Brandin på den tillförordnade posten efter att ha tillfrågats av kommunalråden Jan Larsson (S) och Anna Kostet (V).

– Det ligger ett förtroende bakom detta och det har jag givetvis tänkt förvalta på ett ansvarsfullt sätt. Jag kommer göra det som krävs av en kommunchef, säger Brandin.

Enligt kommunalrådet Anna Kostet (V) finns flera kompetenta chefer i Pajala, men att valet föll på Brandin som ett resultat av flera olika faktorer.

– Janus har jobbat med kommunövergripande frågor och har en bra utbildning. Han har en viss insyn och det var en resurs vi kunde frigöra ganska fort. Gruvbolaget behöver Åsa ganska omgående, så vi försökte tillmötesgå det på ett bra sätt, säger Kostet till HB.

Rekryteringen av en ordinarie kommunchef har inletts och väntas ta mellan tre och sex månader.

– Vi ser helst att vi har många bra, kompetenta och intresserade sökanden, oavsett om man är från lokalorten eller övriga delar av världen, som vill komma och ta sig an detta. Det är utmaningarna och möjligheternas kommun. Det är en spännande tid den chefen har framför sig, säger Kostet hoppas på ett gott urval.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,