Broddar till äldre

HAPARANDA: Förra vintern delade Haparanda stad ut broddar kostnadsfritt till äldre. Alla broddar gick inte åt och nu delas resterande par broddar ut.  

Sammanlagt köptes 500 par broddar in i vintras och ett hundratal blev över. Nu när halt väglag är i antågande så är broddar en bra försäkring under skosulorna, och de finns att hämta i stadshusets reception.

– Man behöver pensionärsintyg och legitimation för att kvittera ut ett par broddar, berättar Daniel Fälldin, kommunikatör på Haparanda stad.

 

 

Publicerad i Svenska
19 kommentarer om “Broddar till äldre
 1. Enok Nitti skriver:

  Jag fick inga förra året pga dom större storlekarna var slut det är kanske därför som det finns broddar kvar.

 2. ej razisd skriver:

  ny en riktig höger med extrema åsikter har blivit vår nye redaktör. kanske han passar bra in i tidiigate ägarmajoritet ägande och extrwema höger åsikter. så pass är väl enl höger extyrema åsikter allt tillfylles. vart tror den politiska inom extrem högern med kd och sd som partern att den framtida poitiken är på väg? min fråga är vart åt mer höger är redaKTÖREN PÅ VÄG MOT? mot mer razi åkesson eller mer mot kristibrud i kd eller lille mannen i m?

 3. Enok Nitti skriver:

  Ge Ej razisd ett par broddar han måste ha skadat huvudet,ett angrepp på redaktören har inget med broddar att göra.

 4. Måns skriver:

  Ej razist vad har du för sjukdom adhd

 5. tireb skriver:

  vad har ”ej razisd”s åsikt med utdelning av broddar att göra?

 6. AnnBritth Olofsson skriver:

  Herre gud…stoppa denne ej razisd. Det måste vara ett stort, väldigt stort fel på denna person. Vad har hens kommentar med utdelning av broddar att göra????

 7. Sarva skriver:

  Till razisd. Prova med att banka din substitut till kranie i husväggen 10 ggr, du kan ändock inte bli sämre.Vad har dina hjärnspöken med broddar att göra? Akta dig snart kommer åkesson, lilleman och kristi brud och tar dig! Du kan ju bli kurir till Stefan Löfven och lämna några miljarder till Erdogan. Sedan det är inte konstigt att broddarna tagit slut,vi har fått in 200,000 nya 15-25 åriga pensionäreri landet genom din urbota falska idol
  En fantastisk bra redaktör, denna yrkesgrupp är oftast mycket välutbildade
  I HB får man kommentera än så länge men i NSD är det stopp sedan flera år.

 8. Enok Nitti skriver:

  Sarvea Din text om 200000 15-25 åriga pensionärer är i ejrazistklass i dumhet

 9. happisbo sen -84 skriver:

  Broddar är bra o ha när snöskottningen i stan inte har funkat som den ska på flera år
  sen kan dom ju dela ut cykelhjälmar så folk som ej Razist inte slår huvudet när dom är ute sent på fredagkvällarna

 10. Sarva skriver:

  Svar till Enok 90. Försörjningsstöd eller konstant beroende av socialhjälp är ju en slags pension fast under ett annat namn. Det finns folk som kommit in i landet och direkt klivit in i pensionssystemet.Det du kanske tänker på är Svenska ålderspensionärer men kom ihåg allas rätt i det Svenska samhället. Varför tror du att det mesta inom Svensk åldringsvård går på knäna? Fundera vart pengarna går. Direkt när man bevisar fakta då får man en rasist stämpel.Ha en bra dag, köp skor som är färdigdubbade.

 11. Batman skriver:

  Det är bra med brodd-utdelning för äldre. Några hinkar sand bör också utdelas. Varför inte gratis sparkar åt de äldre med sämst balans och gratis glasögon/hörapparater så de bättre klarar sig i trafiken… listan kan göras lång 👍

 12. Mumin skriver:

  Intressant att människor utanför Tornedalen har börjat länka till HBwebben pga av de diskussioner och debatter som förekommer här. Lätt att vi får en slags ”Byfåne stämpel” på oss. Liknande fria debatter finns ju inte i så många andra tidningar.

 13. från holmen skriver:

  det är ju bra att mindre bemedlade seniorer får Broddar och sand av kommunen..Ang kommuner som har det svårt ekonomiskt och drar in på förmånerna för medborgarna så finns lite mer att läsa här om hur det kan bli Googla ””Den dolda pensionsskulden – Framtidens skattebomb””

 14. Enok Nitti skriver:

  När det inte finns större broddstorlekar kan man säga Fäll din pensionär!

 15. Knapsu skriver:

  Hej bara! Nu har tydligen invandrarna tagit alla broddar också.
  Ho-ho!

 16. happisbo sen -84 skriver:

  Enok Nitti – det är säkert inte kommunens fel att du har storlek 72 på skorna meddela dom om att du behöver specialtillverkade broddar som passar dig
  det är väl bra att dom försöker IAF ,vissa kommuner sänker värmen på hemmen pga pengabrist

  o Sarva jag e en av dom som röstat på SD 😉 o jag har inget emot nyinflyttade, jag kan ba inte med sossarnas Dadda med dom politik mer

  och till MUMIN hur kom du underfund med att det är folk utanför kommun/tornedalen som skriver ??? är det nån som skriver på svenska för en gångs skull (det finns faktiskt svenskar i tornedalen också)

 17. från holmen skriver:

  Hmmm det finns monteringsbara Dubbar att köpa för en human kostnad ..ungefär vad en flaska Whisky härtappad kostar eller kanske vad en Dunk vin kostar eller mindre än halva priset för en stock Cigaretter…Dubbade vinterskor av god kvalitet är dock en aning dyrare …. att promenera med broddar på skorna är inte så lätt och frestar på vaderna…

 18. Enok Nitti skriver:

  Från Holmen;Lustigt val av jämförelseobjekt,hur många liter mjölk för man för samma pris som ett par broddar kostar? F.ö. finns det broddar att köpa frågan gäller att det är ingen ide’ att gå till Kommunen om man har större skostorlek än 43. Happisbos snack om 72 är skidsnack likaså att vissa i Kommunen tjänar 150-200000 i en annan tråd

 19. Medborgare. skriver:

  Tack för broddar, visserligen st större. Perfekt på skoterskor, när jag i vinter skottar snö. Snälla Haparanda stad, vi är många på landet, sandhink,räcker ju inte med en. Inventera äldre ute i bygden, måste finnas pengar till förebyggande, dyrt med lårbensbrott.