Bruten stav förstörde för Kalla

LAHTIS: Charlotte Kalla var med och slogs om medaljerna och såg ut att kunna vara med och slåss om guldet på 30 km fristil när hon bröt staven och kom sjua.Charlotte Kalla såg otroligt stark ut hela loppet och när inte Marit Björgen var uppe och drog var det Charlotte Kalla som gjorde grovjobbet där framme för det mesta. När åkarna skulle upp för näst sista backen hände det som inte fick hända, Charlotte Kalla bröt staven när Heidi Weng trampade på Kallas stav.

Nu blev det en stor norsk triumf med fyra norskor på de fyra första platserna med Marit Björgen som vinnare, Heidi Weng som tvåa, Astrid Jacobsen trea och Ragnhild Haga fyra. Det här var Björgens 18:e VM-guld.

– När jag skulle trycka på så small bara staven. Jag hade fantastiska skidor och det var en go känsla i kroppen, sa en märkbart besviken Charlotte Kalla.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
2 kommentarer om “Bruten stav förstörde för Kalla
  1. Leo'n skriver:

    Mutta Herra Jumala! Detta Norge,o framför allt denna Björgen! Supermamman,roboten,superhjälten dominerar ju totalt. Tycker att hon borde tävla i herrklassen,altternativt åka med tegnäsare
    med damerna för att jämna ut oddsen.

  2. Arbetare skriver:

    Nu säger både Weng och Kalla att det inte var Weng som orsakade Kallas stavbrott. Kalla föll s.a.s. i eget grepp. Varför kan inte hbvebben hålla till verkligheten?