Bucht etta, Karkiainen sexa på (S) riksdagslista

LULEÅ/HAPARANDA: Sven-Erik Bucht och Ida Karkiainen hamnade på första respektive sjätte plats på Socialdemokraternas riksdagslista under lördagens valkonferens i Luleå.

Ida Karkiainen, Haparanda, var inför valkonferensen placerad på fjärde plats av valberedningen, men hamnade på sjätte plats Emilia Töyrä från Kiruna bytte plats med henne.

Karkiainen säger till HB att valberedningen har gjort ett superbra jobb i Norrbotten.

– Skönt att vi nu har bestämt oss. Nu är det valrörelsen som gäller, säger hon.

När det kommer till nedflyttningen från fjärde till sjätte plats berättar Karkiainen att debatten kretsade kring att man inom partiet vill ha en bred geografisk spridning.

– Den geografiska biten lyftes fram där man ansåg att Malmfälten borde ha en representant, säger hon.

Hon tillägger att det sjätte mandatet som Socialdemokraterna fick förra valet var ett utjämningsmandat, vilket innebär att det i dagsläget är osäkert om de kommer att få behålla det mandatet eller inte. Och det bidrog till att Emilia Töyrä från Kiruna knep fjärdeplatsen.

Dock är chansen att knipa en plats i dagsläget inte omöjligt, och hon ser positivt på placeringen i riksdagslistan.

– Jag känner mig jättehedrad. Det är helt fantastiskt, säger hon.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Bucht etta, Karkiainen sexa på (S) riksdagslista
  1. Mojje skriver:

    Haparanda levererar! Synd att vi inte får ha dom i den lokala politiken, men unnar dom all framgång framöver. Mer av denna kaliber av politiker tack! Inte dessa populismpolitiker som utger sig för att vara kommunalråd när man inte ens är det.