Bucht kvittar bort rö(s)tnärvaro mot fältarbete

NORRBOTTEN: Det är stor spridning på hur stor närvaro de norrbottniska riksdagsledamöterna lägger på omröstningar, rapporterar länstidningarna. Tomas Nilsson (S) har ingen frånvaro, medan partikamraten Sven-Erik Bucht har högst.

Tio av riksdagens ledamöter kommer från Norrbotten och deras närvaro vid de 657 omröstningarna/voteringarna under riksdagsåret 2011/2012 varierar kraftigt. Krister Hammarbergh (M) var bara borta från en av dessa omröstningar (0,15 procent) medan Sven-Erik Bucht (S) genom att använda det så kallade kvittningssystemet, varit frånvarande vid 27 procent av omröstningarna.

Hammarbergh anser att kvittningssystemet ska användas med sparsamhet. Han menar att uppdraget är relativt fritt, men att ledamöterna ska vara närvarande vid voteringar, utskotts- och gruppmöten.

Bucht anser däremot att själva omröstningarna bara är formalia och ser då en möjlighet att genom kvittning använda tiden till besök hos företagare, organisationer samt hålla föredrag.

– Jag vill använda min tid i riksdagen till att också skapa informella kontakter både inne i – och utanför – riksdagens sammanträdesrum, sa Bucht till HB redan när han skulle tillträda uppdraget.

Fotnot: Kvittning innebär att om en ledamot från alliansblocket är borta, så måste även från oppositionen vara det.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , ,
13 kommentarer om “Bucht kvittar bort rö(s)tnärvaro mot fältarbete
 1. Hoppsan skriver:

  Hoppsan Sven-Erik – skäms på dig!
  Har du inte förstått innebörden med uppdraget?
  Starta eget och bli konsult istället och med egna resurser. Riksdagsarvodet är avsett för att arbeta i Riksdagen!

 2. offside skriver:

  De ska väl inte vara borta alls från viktiga möten i Riksdagen, är det inte det dom är tillsatta att närvara vid. Arbetslinjen gäller väl där också!??.

 3. staffan skriver:

  Halvera riksdagen nu när EU lägger sig i nästan alla frågor.
  Bucht o några andra har redan startat minskningen av riksdagsledamöter.
  Det spar Sverige pengar på!

 4. offside skriver:

  Stämpelklocka i Riksdagshuset,och ett antal oberoende felbehandlade sjuka och arbetslösa får i uppdrag att granska listorna.

 5. Nåjåjå skriver:

  Nåjåjå, tro vad alla dom som röstade in han tänker.. Nåå bra lön och lätt sysselsättning fick han ju i alla fall. Trodde någon verkligen att denna man tog detta jobb på allvar?

 6. Sl skriver:

  Jag har hellre riksdagsmän och politiker ute bland företag och folk än att de passivt sitter och trycker på röstningsknappar. När det kommit till riksdagen är det i stort sett färdigt, vad beslutet ska bli. Det är bättre att lägga tid och kraft på arbetet innan förslagen kommer till riksdagen, än att gäspa sig igenom plenisalen.

 7. Bybo skriver:

  Det är väl självklart att Bucht vill göra sin egen karriär inom näringslivet. Bucht söker sin egen vinning och ingenting annat. Partiet är bara en språngbräda.

 8. Marionett skriver:

  Bucht röstar som han blir tillsagd att göra. Han kan inte ändra något på egen hand(maktlös). Om han är kvittad så spelar det ingen roll om han är på plats eller inte. Han är klok/ beräknande när han reser omkring och skaffar sej nya kontakter. De kan vara bra att ha i framtiden, om han inte blir omvald.

 9. Nåjåjå skriver:

  aha han betalar nöjes resorna själv och inte med skattemedel?

 10. torparn skriver:

  xkryssa lungt pengarna rullar in livet leker andra betalar klart som korvspad vad han gör!njuter av livet!andra betalar!!ha ha ha lätt lurade….

 11. abin skriver:

  Dåligt Sven-Erik! Bra att du inte blev landshövding för det var väl det du siktade på!

 12. Statsvetare skriver:

  Om ni läste artikeln ordentligt så innebär kvittningen att om någon från ena blocket är borta pga t.ex. sjukdom så MÅSTE en från andra blocket också vara det. Att då Bucht som verkar ha andra vettiga saker för sig tar en av dessa kvittningsplatser ser jag bara som positivt. I och med att man röstar (oftast) efter partiets åsikt vid voteringar spelar det ingen roll vilken sosse som är där och inte. Mest nytta för skattepengarna alltså om den med mest annat för sig står över, eller hur?

 13. Hoppsan skriver:

  Med det resonemanget kan vi kvitta alla sossarna mot motsvarande antal borgerliga. Vad blir kvar då – några Sverigedemokrater. Då är det lika att lägga ner Riksdagen?
  Nej, använd uppdraget till det är avsett för och arbetsordningen så de har ngt vettigt att göra på den s.k. fritiden!!!