Butik blev utsatt för fräck stöld

HAPARANDA: Vid 17-tiden på tisdagens eftermiddag blev en sportbutik i centralorten utsatt för stöld. Delar av sällskapet som bestod av fyra män uppehöll butikspersonalen medan en av männen tillgrep jackor till ett värde av närmare 2.400 kronor. 

Mannen lämnade butikslokalen med jackorna, varvid personal som observerat stölden följde efter ut på parkeringen där sällskapet konfronterades.

Ordväxling uppstod i samband med att butikschefen krävde att få tillbaka plaggen som stulits, konfrontationen gav resultat och jackorna överlämnades.

Polis tillkallades men männen som färdades med bil försvann och åkte mot Finland, trots försök med att dölja registreringsplåten genom att åka med öppen baklucka noterades det att plåten var svenskregistrerad. Polisen inledde ett efterföljande men i Torneå förlorade polisen bilen ur sikte.

– Man har varit i kontakt med finsk polis och informerat om uppgifter. Det finns vissa uppgifter om bilen, som jag inte kan lämna ut. Det är spaningsuppgifter som är lämnade till finsk polis,  säger Peder Jonsson, kommunikatör på regionledningscentralen.

Patrullen har tagit upp anmälan och ärendet är i nuläget rubricerat som stöld.

Förutom det misslyckade försöket till att stjäla jackorna hittade personalen ytterligare en trasig jacka inne i butiken. Förmodligen har plagget slitits sönder i samband med försök att avlägsna larmet.

Publicerad i Haparanda Taggar: , ,
En kommentar om “Butik blev utsatt för fräck stöld
  1. Ormet Kruper skriver:

    Det nya spännande Sverige…