Bygger hinder för vatten

Säkrar för översvämning  Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Säkrar för översvämning kring en pumpstation vid stadsviken. 
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

HAPARANDA: Prognosen från SMHI visar att vattenflödet i Torneälven minskar lite grann.

– Men det minskar inte så mycket så att vi kan slappna av, man tror fortfarande att kulmen kommer att hamna just under en klass två varning för Torneälven, säger räddningsledare Fredrik Wuopio, på tisdagsförmiddagen.

En stab vid räddningstjänsten är sedan igår i tjänst från sju på morgonen och tolv timmar fram. Övrig tid finns personal i beredskap som bevakar vattenflödets utveckling.

– Vi motar ju Olle i grind för fullt och har påbörjat bygge av barriärer för att skydda samhällsviktiga funktioner och samhällsviktiga verksamheter, efter stranden bland annat, uppger Fredrik Wuopio.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.