Byter ut slitna skyltar i fjällen

NORRBOTTEN: Länsstyrelserna byter nu ut skyltarna längs med fjällederna för att öka säkerheten och tydligheten för besökarna.

Enligt Naturvårdsverket har skyltarna varit i behov av upprustning under en längre tid. Skyltarna har varit slitna och sett olika ut längs fjällkedjan.

– De nya skyltarna gör att vi får en enhetlig skyltning i gott skick längs hela fjällkedjan. Det gör det enklare och mer säkert att uppleva fjällen, säger Erik Hellberg Meschaks, handläggare på Naturvårdsverket, i ett pressmeddelande.

Processen att byta ut alla skyltar väntas ta drygt tre år att genomföra, men redan nu har runt 50 nya skyltar satts upp i Norrbottensfjällen.

– Totalt ska 2.200 nya skyltar sättas upp i vårt län och tio personer jobbar med detta, säger Ivar Palo, ledsamordnare vid Länsstyrelsen i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

I samband med detta har Naturvårdsverket tagit fram en manual vad som gäller kring färg och form för alla som behöver att sätta upp vägvisning i fjällen, där även privata aktörer, skoterklubbar med mera ingår.

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,