C röster nej till Löfven

NORRBOTTEN: Annie Lööf (C) uppger att de kommer att rösta nej till Stefan Löfven som statsminister.

Det var vid en presskonferens under förmiddagen som Lööf meddelade att förhandlingarna med S gick om intet.

Enligt henne skulle det ha krävts betydligt mer liberal reformpolitik för att de skulle kunna släppa fram Löfven i ytterligare fyra år som statsminister.

Talmannen Andreas Norlén uppger följande i ett pressmeddelande: ”Jag har fått besked om att Centerpartiet inte ställer sig bakom den överenskommelse som partierna har arbetat med. Jag kommer därför att ge partierna möjlighet att under ett par dagar överväga innebörden av beskedet. Under tiden kommer jag att hålla informella samtal med olika partiledare”.

Talmannen kommer efter dessa samtal att återkomma med information om nästa steg i regeringsbildningen. Tills vidare kvarstår tidigare avisering av statsministerförslag.

 

 

Publicerad i Svenska
30 kommentarer om “C röster nej till Löfven
 1. A skriver:

  Vilken lekstuga…. nyval!

 2. Ekonomen skriver:

  Om Centerns ultimatum skulle ha antagits då skulle Sverige ha hamnat i samma dårskap som Grekland hamnade i, nämligen i ekonomisk anarki, alltså tvingas låna för och få låna. Centerns nu kända pragmatiska politik går inte hem hos någon av de övriga sju.

 3. Futurum Casus skriver:

  Mycket bra, sossarna är van att sitta i förarsätet och nonchalerar alla stödpartier.

 4. Futurum casus skriver:

  Ekonomen?: Det är vänsterpolitik att ge allt till alla. Det går inte. Mer allt till alla då har ett nytt Grekiskt finansproblem i Sverige.

 5. Observer skriver:

  Centern har gått vilse i Stockholms innerstad redan under Maud Os tid och går inte känna igen som ett jordnära parti för folk på landsbygden.
  Nu verkar det tyvärr som att alla partier ägnar sig mer åt taktisk partipolitik än att värna landet.
  Idag så lever vi gott och är i mångt och mycket ett föredöme för andra länder,undantag vinster i friskolor som ingen annan ägnar sig åt.
  Sjukvård för alla oavsett börs,skola och utbildning för alla oavsett börs,pension åt alla även om där fattas en del,socialt skyddsnät för alla,lika inför lagen,skatt efter bärkraft det är några fundament inom S politik.

 6. Ekonomen skriver:

  Höger budgeten är identisk med Reinfeldt erans dribblande. Nu hoppas H återigen att få frossa från vänsterdukat bord och proppfyllda lador. Allt blir sig likt, städningen och notan får pensionärerna och utanförskapet stå för. Redan nu är allt förberett, lite till pensionärerna i förskott, men det motsvarar bara en bråkdel av vad notan kommer och kosta. Tidigare har H kallat notan för lågkonjunktur. Den trixade synonymen går inte hem i folkhemmet.

 7. Futurum casus skriver:

  Observer: Sverige är inte så välmående som många tror. Skatten måste sänkas så fler kommer i arbete. Jag tror på servettskissen.

 8. Observer skriver:

  Futurum: Förklara för mig hur sänkt värnskatt leder till lägre arbetslöshet? De som idag betalar värnskatt är knappast aktuella för åtgärder på AF som ni vill stympa,vilket jag har en viss förståelse för men lika fullt behövs AF.
  Ett till jobbskatteavdrag på vilket sätt skapar det lägre arbetslöshet?
  Du och dina partikamrater borde studera Pikettys forskning på den s.k. spillerigenom effekten vilken visar sig vara värdelös förutom i evseendet att skapa större förmögenhet för de redan rika.
  Socialdemokratin har skapat ett land där vanliga arbetarungar blivit miljonärer och då blir man M i tanke

 9. Observer skriver:

  Lyssnade på Svantesson och M:s förslag till välfärdsreformer,tragiskt.
  1 Sänkt värnskatt
  2 Ett nytt jobbskatteavdrag
  3 Sänkt flygskatt
  4 Utökat RUT avdrag
  Sammanlagt skatteavdrag på 20 Miljarder,det var deras bidrag till välfärden i samhället,tragiskt.
  Kanske är M:s väljare nöjda om de nu förstår effekterna av sina röster vilket jag betvivlar……

 10. Futurum casus skriver:

  Observer: 20 miljarder är inte mycket i det totala. Men det betyder mycket för att få igång företagandet och sänka arbetslösheten.Vi har EU sämsta tillväxt per capita.

 11. Futurum casus skriver:

  Det finns inga belägg för att högt skattetryck leder till bättre välfärd.

 12. Observer skriver:

  Futurum: Du har fortfarande inte koll på tillväxt och läge va?

 13. från holmen skriver:

  sänkta drivmedelsskatter…Tyglar AF,s skenande kostnader..sänkta skatter för seniorer som har ett långt yrkesliv bakom sig, finns mkt att dra in kostnader på för den regering som vill och vågar. Nu prövas ju mittenpartierna i morron vid statsministeromröstningen….sanningens ögonblick!

 14. Knapsu skriver:

  Futurum casus svamlar på. 5 jobbskatteavdrag hade ingen effekt på arbetslösheten och det sjätte kommer inte heller att få ner arbetslösheten.
  Sedan är det fastslaget att högskatteländer är de som har den högsta välfärden.

 15. från holmen skriver:

  Ang sonderingar och samtal om regeringsbildandet. Talmannen bryter mot konstitutionen!Han har ingen rätt att låta Annie Lööf leka med hela svenska folket.
  Det är ett konstitutionellt brott mot rikets grundlag som pågår.1. Talmannen ska tala med varje partiledare
  2. Talmannen ska överlägga med de andra talmännen
  3. Talmannen ska lämna förslag till riksdagen
  4. Inom 4 dagar ska riksdagen rösta
  5. Ärendet får inte beredas efter att talmannen har bestämt sig för vem som ska utses
  6. Om mer än hälften av riksdagens ledamöter röstar emot så faller förslaget.
  Detta ur regerings formen. Forts följer

 16. från holmen skriver:

  Fortsättning och Googletips: Regeringsformen i grundlagen! ””Så här står det i regeringsformen 6 kap 4 §:

  ”Regeringsbildningen
  4 § När en statsminister ska utses, kallar talmannen företrädare för varje partigrupp inom riksdagen till samråd.
  Talmannen överlägger med vice talmännen och lämnar sedan förslag till riksdagen.
  Riksdagen ska inom fyra dagar, utan beredning i utskott, pröva förslaget genom omröstning. Om mer än hälften av riksdagens ledamöter röstar mot förslaget, är det förkastat.
  I annat fall är det godkänt. Lag (2010:1408).”

 17. Niin se on skriver:

  Välfärd åt FOLKET = ett solidariskt, inkluderande samhälle. I detta samhälle finns bland annat vård-skola-omsorg, och dessa finansieras via skattsedeln. Välfärd uppnås INTE med sänkta skatter, privatiseringar mm. Välfärd är INTE kopplat till moderaternas(och även alliansens) politiska vilja. Googla; ”så har moderaterna röstat – det nya arbetarpartiet”, och se illviljan och föraktet mot vanliga människor under 100 år. Och senast de hade makten gjorde de allt för att nedmontera välfärdssamhället för vanliga människor. Borgerligheten vill ha ett samhälle grundat på illvilja och förakt för folket.

 18. Ferrum skriver:

  Observer: Jag har allt under kontroll.

 19. Ferrum skriver:

  Observer: Faktum är att det hämmar utveckling för Sverige. Fortsatt högt skattetryck ger låg tillväxt även i framtiden.

 20. från holmen skriver:

  Apropå kostnader…Googletips på you tube: bidragsdriven befolkningstillväxt…lyssna på den så rätas mkt ut…

 21. Fakta skriver:

  Låt ”lillemannen” och ”predikaten” få makten med stöd av extrem högern och ta ansvar för sin egen s.k budget! Det kommer att hålla max 2 år. Därefter får Löfven städa upp ekonomin som bruktligt är!

 22. Fakta skriver:

  Borgarnas jobbskatteavdrag ger i snitt ca 200 kr/mån för en med runt 30.000 kr/mån, med denna inkomst är beloppet inte ens märkbart, vet själv! J-avdraget kostar hela 15 miljader!! Samtidigt höjer de matmomsen med 2% och avskaffar avdraget för fackavgiften, som gör att löntagare går minus totalt sett med denna höger politik!

 23. statsmannen (s) skriver:

  högt skattetryck ger en välfärd i välds klass som vi har i Sverige idag. extrem högern måste börja fatta att skattepengarna går till nått och inte hamnar i luften som ni extrema fortfaranda tror. i England kostar en dagisplats ca 15000 kr per månad för ett barn. i usa som är livetsords pattorskans drömland kostar en dagisplats ca 2000 dollar per månad och ett besök på nån vc ca 1000 dollar per besök. och de är faktiskt deras kristna drömland förutom förtryckarlandet israel. och varför utvisar som svenska företagen på börsen vinster som aldrig förr. är de för att vi inte har lille som styr??

 24. statsmannen (s) skriver:

  en liten reflektion. kolla idag på riksdagsdebatten om bla ärenden som rör juststitieutskottens betänkanden. kom in i debatten utan att veta vilket parti ledamoten tillhörde. men ju mer jag hörde av dennes tal tänkte jag att han är ju en rasisd:are. men blev kanske inte helt överraskad men killen tillhörde faktiskt center partiet? slimmat hår och ingen parti nål i kavajslaget. så fel man kan ha???!!!!

 25. statsmannen (s) skriver:

  hon är smart ”smile” centerkvinnan. deras taktik gick ut på att lägga en egen budget och rösta på den så klart. och taktiken sen var att av hävd som inte finns att lägga ner rösterna. allt var taktik att extrema m kd och sd:s budget gick igenom. allt var genomtänkt. och sen kommer annie som inte vet vad hon talar om och lägga ner sina röster så lillemannen blir statsminister. så hoppas jag de kommer att bli. innan regeringskrisen blir aktuell inom ett eller två år. är de nån som emotsäger min utsago. ? jag brukar veta och ha rätt. för ingen vänster regering kan godta centern extrema högerpolit

 26. statsmannen (s) skriver:

  och sen några rader om livetsords drottningen: vilket munväder hon har. men de har kristna som gått ”livetsords” skola och kan säkert oki spela både gitarr och orgel. kd låtsas vurma för dom svaga i samhället och främst för barnmorskor! vet nån varför? är de för att dom är emot abort eller för att kristna kvinnor ska stå bredvid spisen och sköta om deras 9 barn. se på sattajärvi. och vad tycker dom om flyktingar som inte är kristna. inget svar hittills av donnan. måste väl prata ihop sig med vet inte åkesson. när dom som jag hoppas får makten.

 27. statsmannen (s) skriver:

  och sen lite regionala funderingar: alla vet väl falander (barent center) typen med sitt munväder. vet inte varför men tycker backgården och nya k-rådet i Kiruna ”sellen” kommer inte ihåg efternamnet just nu. men visst finns de likheter med falander?! eller?! hoppas verkligen att dom inte har lovat för mycke men redan nu har i varje fall backen redan sagt att de kommer och gå åt fanders vad dom har lovat. ursäkta men måste skratta. men jag i varje fall genomskåda deras bedrägeri i valrörelsen.

 28. SMpV skriver:

  Högerpolitik leder till ett mer ojämlikt samhälle, mer fattiga och rika, som i sin tur leder till ett mer ostabilt samhälle. Dessutom riskerar Sveriges låneskuld öka med en högerbudget när skatterna sänks. Nej, låt S+Mp+V regera! Punkt.

 29. Ferrum skriver:

  SMpV: Håller inte med om det. Socialdemokratisk politik är bara bra för dom väljare som har jobb och ett ordnat liv. Funktionshindrade t.ex. har inget att hämta från socialdemokratisk politik.

 30. Enok Nitti skriver:

  Skriv vårdat och kortfattat. Eller hur Statsmannen?