Dags för invigning av resecentrum

HAPARANDA: På onsdag, den 15 januari, är det dags för invigning av nya resecentrumet i Haparanda.

Under invigningen som genomförs på Krannigatan blir det bland annat dragspelsshow, musik, dans, utställningar, med mera.

Dessutom blir det förstås invigningstal. Och talare blir Sven-Erik Österberg, Norrbottens läns landshövding, Mika Riipi, landskapsdirektör i Lapin Liitto, Gunnel Simu, Haparandas kommunalråd,  och Raimo Ronkainen, Torneås stadsdirektör.

Programmet kommer att pågå från strax efter lunch och minst fem timmar framåt.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
14 kommentarer om “Dags för invigning av resecentrum
 1. Bussresenär skriver:

  Ja, det blir säkert trevligt. Mitt förslag är att Simu tar med gästerna på en biltur från svenska sidan till resecentrumet för att kolla tillgänglighet för taxi- och bussresenärer. Åker du från Haparanda till busscentralen ska du först åka runt rondellen i Torneå för att lämna av din passagerare tryggt och säkert framför R-centret. Du som bilförare kan ju inte be resenären stiga ut i smal och trafikerad körbana eller? Passa på att kolla tillgänglighet för gående. Var finns skyltar?

 2. Positiv skriver:

  Gnällspik!

 3. Bussresenär skriver:

  Svar till positiv.
  Jag med flera andra gnäller inte utan vill att R-centret skall vara så funktionellt som möjligt för alla människor. Var inte det målsättningen eller är det en missuppfattning?

 4. Mad Max skriver:

  Det måste ju till en rejäl breddning av gatan, annars blir detta en riktig flopp. Ingen som tänkte till innan??

 5. Petter-Niklas skriver:

  Det finns två parkeringsfickor längs med östra sidan av Granngatan plus en lång längs med västra sidan. Problemet är att det inte finns nog med skyltar och att folk är för slöa så de ska prompt köra in bland alla bussar och krångla runt där.

 6. Godsbud skriver:

  Var är ingången till bussgods? Ska man köra bil på trottoaren? Var är askkopparna? Sorterar vi inte sopor i Haparanda? Var är sopsorterings-tunnor som källsorterar? Hur ofta ska toaletterna städas? Hur ska snö och is och halka bekämpas? Är det Haparanda eller Torneå som drifter RC ?

 7. Delta skriver:

  Kommer du från Happis hållet mot tornio för att släppa av någon så kan du faktiskt svänga in mot resecentrumet. Ingången till bussgods finns på västra sidan närmast Tornio. Finns askoppar där. De sandar och tydligen så har de markvärme (?) vid entrén. Gäller att ha synen på plats och utforska och se själv. Är trots allt inte svårt att hitta. Skyltar har satts upp nyligen. Gnäll om glasfasaden på andra sidan. Fiskmåsarna kan ju flyga in i fönstret. Kom igen hitta på mer att gnälla om.

 8. Bep Weijand skriver:

  Man kanske skulle ha väntat med invigningen tills allt var åtgärdat…

 9. Solisten skriver:

  Även fiskmåsarnas beteende måste följas innan invigningen, så att de inte flyger in i glasväggen som Delta är inne på.

 10. Bep Weijand skriver:

  Och varför inte bygga på ett litet torn där man kan bedriva fågelskådning med tubkikare i väntan på bussen?

 11. Enok Nitti skriver:

  Varför inte spela musik också? Mås-art, Sverige av Stenhammar och Sibelius Finlandia och sista satsen ur Vita Hingsten. Allvarligt, sluta svamla!

 12. Solisten skriver:

  Mås-art har man hört talas om, månne om det också är en Nasua-bo?

 13. Tack för ordet! skriver:

  Det är märkligt i Haparanda. Du får inte komma med förslag eller uttrycka din åsikt utan att få en spydig kommentar tillbaka eller kallas för gnällspik. Slutklämmen i sign ”Deltas” kommentar lär nog inte locka turister till Haparanda. Jag hoppas att du inte jobbar inom den näringen.

 14. Tant från landet. skriver:

  Äntligen, nu ska det hända saker. Hotellet ser jag fram mot, bussen stannar utanför. Så ska det se ut. Kram,tanten.