Asplöven avklädda i den andra perioden

Asplöven på knä i Hockeyallsvenskan. Foto: Lasse Stenman

LEKSAND: Med fyra raka mål i den andra perioden går Leksand fram till 7-2 (2-1, 4-1, 1-0) mot Asplöven i Hockeyallsvenskan under tisdagskvällen.

Smärre justeringar i gästernas uppställning, Quemener i kassen.

FÖRSTA PERIODEN: På väg!

Första anfallet från hemmalaget. Halvchans för Leksand efter en halvminut, stolpträff för dito sekunder senare. LIF starka under de två första minuterna.

Gästerna på väg in i handlingen i minut tre, i en böljande matchbild. Men hemmalaget tar ledningen efter 3.27, en gubbe blir frispelad från offensiv blå och fintar retsamt enkelt bort Quemener.

Gästerna ser väldigt stressade ut i egen zon. Mycket Leksand under de fem första spelminuterna, med ytterligare hett läge halvminuten efter målet. Ytterligare farlighet för Leksand omkring sex blankt.

Bägge lag går rakt på kasse i en match utan bromsspår efter åtta minuter. Lite lugnare för en stund mitt i perioden. Men Leksand dominerar även fortsättningsvis.

Lite missvisande 6-6 i skott vid första power-break efter 10.16. Lite piggare bortalag efter brejket, med ett längre anfall i minut elva.

Asplöven skjuter mycket, ur dåliga lägen med sex minuter kvar av perioden. Dubbelchans för AHC i minut femton, som kommit närmare och närmare hemmakassen under de senaste spelminuterna.

17.11: femfyra för Asplöven. Då kan centern Jonas Berglund kvittera, med retur på eget skott efter 17.33. Men man hittar assistpoäng till både Jacob Andersson på backen och Berglunds anfallsbroder Simon Olsson.

Gästerna fortsätter framåt. 19.22: nytt avslut av hette Berglund. Tyvärr kan Leksand trycka in ett skitmål till 2-1 med bara sju sekunder kvar av perioden, typiskt för denna säsong. En puck som Quemener tror han har men tappar in.

8-14 i skott i en period med två ansikten.

ANDRA PERIODEN: Ny rond.

Leksand öppnar starkt igen, men gästerna drar ned tempot lite och kan kontrollera pucken en stund. 2.35: två mot ett för hemmalaget, men man slarvar bort läget.

LIF slår ett par icingpuckar i minut fyra. 3.30: ytterligare het chans för hemmalaget, men Quemener klarar. Varpå gästerna går till attack. Hård strid om territorium i minuterna fem och sex.

Asplöven ligger på tidvis, men Leksand vänder snabbt och mittzonen ser allt som oftast ganska tom ut. Och det är just i en snabb kontraattack som Leksand fixar 3-1 efter en mycket fin passning till målskytten efter 7.43.

Blykepsar på gästerna mitt i perioden. 9-5 i skott vid andra power-break efter 10.54. 11.11: chans i pp för Asplöven. Men man spelar med alldeles för små marginaler och kammar noll, trots några halvchanser i den andra minuten. Tokräddning av Quemener strax efter att Leksand blir fulltaliga.

Och så får hemmalaget hänga 4-1 i ett stillastående försvar efter 13.47. Gästerna byter målman, Samuel Ward kommer in. Han hinner göra två parader innan Leksand sätter 5-1 efter 14.09. Time-out för AHC.

Leksand fortsätter framåt och gästerna har tappat precis allt med fem minuter kvar av en mardrömsperiod. Krisen börjar likna katastrof: hemmalaget fixar 6-1 efter 15.43.

Femfyra för gästerna efter 17.22, mest av akademiskt intresse. Men man friserar siffrorna genom Jonas Berglund efter 18.53. Statistiknörden kan notera assistpoäng till Andersson och Olsson, precis som vid gästernas första mål.

22-12 i skott under en katastrofperiod för folk som gillar AHC.

TREDJE PERIODEN: Ett Asplöven med källarutsikt får försöka hela stegvis.

Gästerna tar första tek. Och har två puckar på kasse under den första minuten. Men AHC bränner friläge efter en minut. Intensiteten i matchen har av förklarliga skäl sjunkit.

Mycket aktivitet i mittzonen under minuterna tre och fyra. Dito fram till sex blankt. Leksand är mätta och Asplöven saknar kraft i ett scenario där lagen bara spelar av tiden. 8.04: hemmalaget tar av outgrundlig anledning time-out.

Offensiva livstecken från gästerna i minut tio. 10.15: Asplöven drar på sig kvällens första tvåa. Samtidigt sista power-break med 3-5 i skott. Leksand verkar inte särskilt intresserade och strafftiden försvinner.

Avslaget med fem minuter kvar i en match med få avblåsningar. Men domaren får blåsa i pipan efter 15.59, 7-2 till Leksand. Hemmalaget kan defilera mot ett håglöst AHC.

8-8 i skott under tredje perioden. Hockeyåret hade kunnat börja bättre för ett plågat Asplöven.

– Vi återfaller i gamla synder, framlägger tränaren Per Kenttä. Vi börjar ganska bra i andra, men när de får 3-1 faller vi ihop.

Kenttä ser ingen anledning att ge individuell spelarkritik.

– Vill vi lämna den tabellplacering vi befinner oss i måste vi spelar bättre än så här, konstaterar han.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
5 kommentarer om “Asplöven avklädda i den andra perioden
 1. Närking skriver:

  Tack o god natt . Kvalserie nästa ????

 2. tjalle skriver:

  Gnäll inte på Asplöven, dom är inte bättre, ett div 1 gäng klarar inte av denna nivån. Man får spela jämna matcher med Kalix nästa säsong <3

 3. Enok Nitti skriver:

  Ett bakslag,laget brukar ju inte torska förrän i tredje.

 4. Fjollan skriver:

  Prova ha nästa match i gropen,de e ju is där nu,kanske en fördel.

 5. medborgare skriver:

  tja alla hockey älskare,jo det är på detta viset att vi har haft mycket glädje o fina kvällar på kuben men allt roliga tar slut för eller senare men Per o Ubbe har hjort det bra tycker jag men vad håller våra politiker på med jo dom ska bygga Barentscenter i stället för o stödja våra ungdomar i skolan o framför allt idrott fritids aktiviteter o samma sak gäller löven kommunen o företagarna ska stödja våra idrotts föreningar mer men det är ju vi medborgare ska betala allt typ om barnen ska gå till aspen så hyr länge till trodde ni att löven ska skulle klara sig med skit ekonomin.häls medborjan